A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség.„A Kormány elfogadta a Magyarságkutató Intézet létrehozásáról és az azzal összefüggő jogszabályok módosításáról szóló 206/2018. (XI. 10.) Kormányrendeletet. E jogforrás alapján 2019. január 1. napjával létrejött a Magyarságkutató Intézet" – közölte az MTI-vel az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hozzátéve, hogy az intézményei közé olyan tevékenységek tartoznak, mint például„a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének interdiszciplináris kutatása"; „a magyarság történelméből származó hazai és külföldi, elbeszélő és írott levéltári forráskutatás"; „a korai magyar történelem helyének vizsgálata a XXI. századi magyar önazonosságtudatban", vagy „a magyar kultúra egészével való összefüggésének kutatása és annak eredményének alkalmazása a köznevelésben".„Dr. Horváth-Lugossy Gábor...

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
jogász kell, mert a tudomány belterjes! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: nem is beszélve arról, hogy a szakmai hozzáértése, tudása és felkészültsége nem zavarja az elvárt produkcióban! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.