Az aktuális költségvetési törvényben a nyugdíjra és egyéb ellátásokra meghatározott éves keretösszeg gazdasági, adórendszeri és intézményi környezete folyamatosan változik. A szerkezetben keverednek a biztosítási és a szolidaritási elv szerint finanszírozott ellátások, valamint nőtt a rendszer mindenkori politikai kurzusnak való kitettsége.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Tíz éve legalább hogy ezzel ijesztgetnek.
Egyszer majd igazuk lesz?
tudode
Azzal együtt, hogy a MINDENKORI kormányok dilemája a NYUGDÍJRENDSZER fenntarthatóság!
.
A MINDENKORI KORMÁNYOK közé nem tartozik az a KORMÁNYFŐ, aki NEGYEDSZER hadicsellel ragadta meg a KORMÁNYRUDAT, egyszer sem tiszta lappal.
.
Emlékezzünk milyen módon VERTE ÁT A PALÁNKON a nyuggereket már ELSŐ ízÉLÉSE alkalmával:
.
---- VISSZATÉR-E ORBÁN RÉGI ÖNMAGÁHOZ?

alfahir.hu/2018/02/11/differencialt_nyugdijemeles_nyugdij
.
(...) """Az első Orbán-kormány ezért 1998-ban úgy döntött, egységes nyugdíjemelés helyett differenciáltan hajtja végre az emelést: az alacsonyabb mértékű nyugdíjakat magasabb, 25 százalékos emelés illette, a magas nyugdíjak emelkedése pedig elmaradt a 20 százaléktól. Nem kívánjuk elhallgatni azt a tényt sem, hogy így a nyugdíjemelés átlagos mértéke 16 százalék lett, ami 52 milliárd forint megtakarítást jelentett a költségvetésnek.""" (...)
.
Aztán AZT ÜZENTE, na nem KONZULTÁCIÓVAL, külföldről, hogy MINDEN NYUGDIJAS lemondott egy havi nyugdíjáról:
.
---- Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
,
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Nyuggerek!
.
Lehet KÉZCSÓKRA járulni egy POLITIKAI SZÉLHÁMOSHOZ!

.
relatív
Ismeretes, hogy egy változó gazdaságban - ilyennek nevezhető mai helyzetünk IS az utóbbi évtizedekben - az államilag biztosított nyugdíjban részesülők a legnagyobb vesztesei ennek.

Nevezetesen a megélhetésüket biztosító nyugdíj mértéke - a későbbi, várható életéveikben - annak függvényében alakul, hogy mikor, mely évben mennek, mentek nyugdíjba.Minél korábban, annál nagyobb vesztesei a gazdasági átalakulás körülményeinek.

Ez a körülmény a megélhetésüket IS bizonytalanná teheti, hiszen nyugdíjuk mértékét a megelőző évek keresete alapján állapították meg, míg a költségek többszörösére emelkedtek. Ezen az ellentmondáson nem sokat enyhít az évenkénti emelés mértéke sem !

Ugyanakkor a kiugróan magas - néhol pofátlanul indokolhatatlan - keresetek a nyugdíjkeretet indokolhatatlanul terhelik

Ezért - minden kategóriában - a további, de a már meglévő nyugdíjak esetében IS (?) - egy, a munkakörnek megfelelő átlagjövedelemnél magasabb nyugdíjat nem kellene megállapítani, hiszen ez a személyek további megélhetését elegendő mértékben biztosítja, de nem okozna vészes terhet az állami nyugdíjkeretnek sem !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.