Nem mentek el a kormánypárti képviselők a költségvetési bizottság keddi rendkívüli ülésére, ahol a nyugdíjak csúszását vizsgálták volna. A rendkívüli ülést néhány perc elteltével berekesztették.

Határozatképtelenség miatt az Országgyűlés költségvetési bizottsága keddi ülésén nem tárgyalt a januári nyugdíjkifizetésről.

A bizottság napirendi javaslata szerint a keddi ülésen megtárgyalták volna, hogy miért nem érkeztek meg a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól a törvényben előírt határidőre.

Az ülésen nem vett részt a meghívón meghívottként szereplő Varga Mihály pénzügyminiszter és Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke.

A bizottsági ülésen Varju László (DK), a költségvetési bizottság elnöke elmondta, hogy a téma megtárgyalását azért kezdeményezték, mert magánszemélyek és pénzintézeti közlemények szerint január 11-én a nyugdíjak nem érkeztek meg a jogosultakhoz, a kormány pedig azóta adós maradt a magyarázattal.

A bizottság elnöke az ülésen felolvasta Szűcs Lajosnak, a bizottság fideszes alelnökének levelét, amelyben jelezte, hogy

a kormánypárti képviselők a keddi ülésen nem kívánnak részt venni, mert a meghívóban szereplő javaslat okafogyottá vált, a nyugdíjak elutalása január 11-én, határidőre megtörtént.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Varju László úgy fogalmazott, hogy a kormány által előállított nyugdíj-káoszra keresték volna a választ, ebben a kormánypárti képviselők és Varga Mihály pénzügyminiszter nem volt hajlandó közreműködni.

A minisztert előbb-utóbb utolérik, hiszen éves beszámolási kötelezettsége van a bizottság előtt, ahol erről a témáról is kérdezni fogják – mondta Varju László.

A költségvetési bizottság elnöke szerint a kormány tartozása, hogy a nyugdíjasoktól nyilvánosan bocsánatot kérjen.

A sajtótájékoztatón Mesterházy Attila, a költségvetési bizottság szocialista tagja felidézte, hogy január 11-én írásbeli kérdést tett fel az ügyben Varga Mihály pénzügyminiszternek.

A válaszából kiderült, hogy a miniszter vizsgálatot rendelt el, és ígérete szerint az eredményről tájékoztatást fog adni, ami nem történt meg, miközben sajtóhírek szerint az egész szervezeten belül megtalálták a "legkisebbet, a helyettes, helyettes, helyettesével próbálják elvitetni a balhét" és nem vállalják a politikai felelősséget

- fogalmazott Mesterházy Attila.

Bősz Anett, a bizottság tagja (független képviselő) Szűcs Lajos levelére reagálva elmondta, kereskedelmi banki közlemény szól arról, hogy ügyfeleik nem kapták meg aznap a nyugdíjat.

Szerinte a kormánynak el kellene mondania, hogy a januári nyugdíjkifizetésnél technikai problémáról, vagy nyugdíjválságról van-e szó.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy kit tartanak felelősnek az ügyben, Mesterházy Attila elmondta, a bizottsági ülésen szerették volna a tényeket megismerni, ezt követően jobban be lehet határolni a felelőst, és utalt a Fidesz ellenzéki gyakorlatára, amikor is ilyen esetekben egy mondatban közölték, hogy a miniszter mondjon le.

Forrás: MTI, ATV

Címlapi kép: MTI/Földi Imre 

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
De a házmester ugye tőlük is levonta a fizetésüket? Hiszen az mégiscsak a munkahelyük. Vagy rájuk nem vonatkozik a kövéri keménykéz-politika?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Györe-Juhasz Eva: Az első nap 8 órakor )))))))))
CsipkeRózsa
@nezelodo: tegnap, 20:44

Nem az emberek szeretetéért dolgozott (azt úgy sem tudta volna megszerezni), de a 3 000 ezer milliárdból nem kapott szerzési %-ot, arra voltak nagyobb jelentkezők is.

A fogait a saját tiszteletdíjából, és egészségügyi hozzájárulásból csináltathatta meg. Gondolom, az ő fogorvosa nem kapott "tőlünk" 1-2 milliárdot.
Eladott Ország
A fidesz végtelenül aljas, pofátlan és cinikus bűnbanda.
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: ma, 13:38

Elírás, helyesen: 3 000 milliárd, vagy 3 ezer milliárd.
arcmás
Nincs párbeszéd.
Ne tüntess.
Kussolj.
Észak-Korea.
Nyeld a szárt.
Anyád!
Most már csak azért is lázadok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 8., 13:13
Gyászol Németh Szilárd
Szórakozás - 2020. August 8., 12:50
Magyar lányt szeret Schumacher fia
Itthon - 2020. August 8., 12:39
Kezdődik a parlagfűszezon