Precedens értékű döntést hozott a Kúria, jogerősen kimondta az evidensnek tűnő tényt, hogy mindenféle felelősség nélkül az MTI OS sem terjeszthet valótlan tényeket. A közzétett közleményekért az MTI is felelősséggel tartozik, és valótlan közlemények esetén helyreigazításra kötelezhető.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
Persze nagyon kényelmes helyzet, leírni, bemondani akármit, felelősség nélkül.
MTI, tehát a név maga a felelősség!
nevemnick
Illibsi Vakegér! Olvasd, a legnagyobb fake news-ról, azaz a Magyar Távirati Irodáról van szó.
sokanvagyunk
Akkor vetessék ki sürgősen a fejlécéből azt, hogy "Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős."
A 139 éve fennálló MTI egyébként - ha a Kúria döntését figyelembe venné - a "felszabadulásunk" óta elkövetettekért csak helyreigazítást közölhetne helyszűke hiányában...
Nessy
Miután a királyi média csak és kizárólag az MTI híreit közli, ergo az MTI felelős a valótlan tartalmakért! Jó, tudjuk, ma már annyira "tiszteli" a tényeket a jobboldali sajtó, hogy véletlenül sem írja le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.