Bodó Sándor szerint "nekünk nincs olyan lehetőségünk, hogy (..) európai szintű vagy világnyelv legyünk. " El kell ismernünk, hogy európai viszonylatban a magyarok nyelvtudása még nincs az élmezőnyben, mint idegennyelv-tudás," mondta a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár az évértékelőn bejelentett kéthetes külföldi nyelvi táborok kapcsán a LadányTV-nek. Bodó Sándor szerint ennek nagyon sok oka van: "a magyar nyelv egy különleges nyelv, egy kuriózum," és szerinte "nekünk nincs olyan lehetőségünk, hogy (..) európai szintű vagy világnyelv legyünk. "

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S még ilyen barmokra tartozik nem is lesz

Az illetékes elvtárs megcsillogtatta kivételes intellektusát

Csak a rend kedvéért persze nem a kormányzatban és a pártvezetésben kivételes, mert a többi se jobb.
A 444.hu számolt be róla, hogy „Bodó Sándor , a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár az évértékelőn bejelentett kéthetes külföldi nyelvi táborok kapcsán a LadányTV-nek” osztotta az észt.
Már az is a móka része volt, hogy szerinte nem tartozunk az élvonalba, ami annak fényében, hogy az EU-n belül tök utolsók vagyunk erős lemaradásban tényleg humoros, de ez sem volt elég neki.
Aztán az a megjegyzés, hogy „kíváncsiságból egyeztetett” a témáról már igazi móka, de az igazi poén, hogy miben látja a lemaradásunk igazi okát: „a magyar nyelv egy különleges nyelv, egy kuriózum … nekünk nincs olyan lehetőségünk, hogy (..) európai szintű vagy világnyelv legyünk”!
Aminek az igazi pikantériát az adja, hogy manapság szokás letagadni a finn-ugor nyelvi rokonságot, ahol meglehetősen széleskörű az idegen nyelvtudás! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.