Néhány éve még óriási reményeket fűzött a kormány a kiugró létszámú Ratkó-unokák korosztályához, ha a 1973-77 között született nők nem állítják meg a népességfogyást, akkor semmi, vélték akkor. A korosztályhoz tartozók egy része lassan úgy lép ki a szülőképes korból, hogy végül nem született gyereke, de bő hatvanezren így is vannak, akiknek még lehetne. A gyerekvállaláshoz ők azonban már nem számíthatnak segítségre. A kormány néhány éve tudatosan váltott stratégiát, és céloz inkább a fiatalokra. Az üzenet át is ment, nagyjából így: "OV-nak 40 felett már nincs rád szüksége".

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Régóta nagy szívfájdalma a fidesznek, hogy képtelenek a fiatalokat megszólítani. A fiatalok túlnyomó többsége okádik a fidesztől, mert ők böngészik a netet, gyerekkoruk óta járják a világot, érzik a nyugati közhangulatot..., van összehasonlítási alapjuk. Valahogy zsigerből érzik, hogy aljasok.
talán ezért próbál a fidesz a fiatalok kedvében járni. Legalábbis látszólag.
Yoda69
A gyerekvallalashoz feltételeket kellene teremteni. Legelőször is európai szintu munkabér. A fiatalok többsége elhuz innen, pont a rossz fizetés na és persze a rossz légkör miatt. Segelyekkel és kolcsonokkel nem fogják felporgetni a gyerek vállalási kedvet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.