A Magyar Hírlapban üzente meg a kormány, hogy még idén bezáratja a fóti gyermekotthont, ahol 50-60 súlyos pszichés problémával küzdő és különleges ellátást igénylő, tartósan beteg és sérült gyerekeket gondoznak, illetve itt történik a Magyarországra kísérő nélkül érkező kiskorú menekültek ellátása is. Azt is megnevezte a kormány, hogy hová helyeznék át a gyerekeket, de erről mintha az érintett intézményeket elfelejtette volna értesíteni. Két speciális gyermekotthonban, Zalaegerszegen és Kalocsán lassan befejeződik a férőhelybővítés, azt azonban nem tudják, hogy a fótiak vagy mások költöznek be. Nagyobb rejtély, hogy mi lesz a menekültek és a sérült gyerekek sorsa: a számukra kijelölt helyszínen nem történt semmiféle fejlesztés és a jelek szerint nem is fog.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
nem tudom, ki vetett szemet a fóti kastélyra, de ne legyen benne soha egy perc nyugta sem! De másnak se!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Nessy: A bratyóm ott született,és büszkén mondta (kiskorában) mindenkinek!Talán örül
"odaát",hogy ezt nem érte meg!A fidesz EÜ intézte el őt!..(az öcsémet,és a két sógornőmet is!)
Nessy
@papa.49: Azt megnézném, amikor Orbánnal kilovagol Lőrinc barát!
Szegény lovak!!
Vagy majd vesznek hozzá úri hintót is, hat lovast?
papa.49
@Nessy: VESZNEK ellopnak, mint a felcsutkai kisvasút mozdonyait kocsijait Nyíregyházáról !!!
cikicakk55
Tényleg hol lehet ezeknek az erkölcsi nulláknak a határ? Mi a francért nem elég az amit eddig megszereztek,elloptak,kizsaroltak? Már a szerencsétlen beteg gyerekeket is képesek kitenni egy ilyen költöztetésnek. Nekem a Fóti gyermekváros úgy él az emlékezetemben,mint Magyarország leggondozottabb és legszebb állami gondozottakat nevelők intézete.Azt nem tudtam,hogy most már csak fogyatékkal élők laknak benne. Amennyiben tényleg az a gon,hogy túlzsúfolt,akkor az a megoldás,hogy az összes gyereket kihajítják? Ez csak kifogás,mert szét lehetne osztani a létszám felettieket az ország többi intézetébe. Persze majd itt is előjönnek a gondok,mert szinte minden intézetre kilehetne tenni a megtelt táblát,de nem is a létszámuk a legnagyobb gond,hanem az Őket gondozók létszáma. Ezekkel a gyerekekkel sokkal több a gond,mint az egészséges állami gondozottakkal. Ide tényleg türelem,emberség és empátia kell,hogy nap mint nap ápolni tudják őket.Nem tudom,hogy hány gyerekről lehet szó és azt sem,hogy a " gyerek" szó mit takar. Ahol én dolgoztam fogyatékosok otthonában,ott az 50-60 éveseket is gyerekeknek hívtuk,hisz az értelmi szintje a legokosabbnak sem volt több egy 7 éves gyerekénél. Hová tudják nyugodt szívvel berakni őket. Nem írok lelkiismeretet,mert az ennek a maffiának nincs.
kokopelli
@cikicakk55: egy régi mondást idéznék neked (nem tudom hol hallottam):Egy társadalom fejlettségét
az mutatja meg,hogy hogyan gondoskodik a "legelesettebbekről" Én egy olyan kisvárosban dolgoz-
tam ahol a grófi várat átalakították egy "fogyatékos gyermekek" otthonára,és az első osztályos gyerkő-cöket minden évben iskolakezdéskor elvitték oda látogatóba,hogy konfrontálódjanak az ilyen esetek-
kel,mivel azokkal a gyerekeket az óvárosban nap mint nap láthatják a kocsikban tolva! Napokig voltak
a fiaim lelombozva!Megértették,hogy nekik milyen mázlijuk van! A kissebbik párszor be is ment,hogy
játszadozzon velük!Igaz,hogy csak a földön labdát gurítgattak,de máig is emlegeti,ha a sajátjaira néz!
Ő mondja,hogy mekkora malaca volt és van az ő két lurkójával!!A nagyobbik nem mutatja,sajnos!
cikicakk55
@kokopelli: Nagyon jó gyerekeid vannak,jó,hogy ennyire átérzik a helyzetet. Az én nővérem jelenleg 65 éves és 18 éves korától Zsirán él egy Fogyatékosok otthonában. Gyönyörű hely.Az is kastély volt valamikor. 110 fogyatékos ember él benne. Az " értelmesebbeket" viszik Ausztriába,színházba,kirándulni,hangversenyekre, népdal estekre,Operett estekre,de járnak is hozzájuk együttesek énekelni,vagy zenélni. Nem tudom,hogy Magyarországon van-e még egy olyan intézet mint az.Tiszta,gondozott,hatalmas park,fák veszik körül. A súlyosan fogyatékosok külön épületben vannak,a " fennjárók" kisebb épületekben.Minden évben van anyák napja,mikor a hozzátartozóknak az ott lakók adnak műsort. Ezt is már többször beakarták záratni,de a szponzor állítólag Osztrák és Német üzletemberek és nem engedték. Legalább is eddig. Én is nagyon sajnálom őket és azért is szerettem köztük és velük dolgozni,mert nagyon hálásak a szeretetért és a törődésért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.