Az innovációs és technológiai miniszter múlt pénteken világossá tette a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tárgyalódelegációja számára, hogy ha kell, akár erővel, egyszerű törvénymódosítással is elveszik az MTA kutatóintézeteit – írta Lovász László körlevelére hivatkozva az Abcúg portál.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igazi egyenes beszéd

A derék Palkovics mester nem szereti a páva-táncot

Hétfőn este körlevelet küldött Lovász László MTA-elnök az akadémia elnökségi tagjainak. A levélben számol be róla, hogy kénytelen volt tudomásul venni, hogy „a kormány az MTA kutatóintézet-hálózatát az Akadémia szervezetén kívül kívánja működtetni”. Elmondta, hogy Palkovics megzsarolta, mert a hozzájárulása nélkül nem csak elvették volna az akadémiától a hálózatát, de függetlenítették is volna tőlük sőt szét is rombolták volna.
Így azt az ígértet kapta – tegyük hozzá ígértet!!! =)) -, hogy „egyben maradhat a kutatóhálózat, az MTA megkerülhetetlen lesz ennek szakmai irányításában és döntéseiben, továbbá megmaradna a kutatóhálózat ingó és ingatlan vagyona és az MTA "brand" is”
lampa laz
Mindent szétvernek, megszüntetnek, kiírtanak mint a balatoni nádast...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.