Az Európai Néppárt (EPP) szerdán vitatja meg azon tagpártjai kezdeményezését, amelyek a Fidesz kizárását kérték, de egyelőre minden lehetőség nyitva áll – közölte Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon szombaton Bukarestben, ahol a pártcsalád helyi és regionális vezetőinek értekezletén vett részt.

A néppárti vezető szerint bármi történhet a Fidesszel

A német politikus szerint "nem volt könnyű" az utóbbi időszak az EPP-ben, amikor

több tagpárt is formálisan kezdeményezte a Fidesz elleni fellépést.

Felidézte, hogy kedden Budapesten egyeztetett Orbán Viktorral.

"A fő üzenetem az, hogy az EPP a közös értékek és meggyőződések szövetsége, és magyarországi barátainknak arra a kérdésre kell válaszolniuk, hogy tiszteletben tartják-e ezeket az elveket vagy sem"

- mondta az EPP frakcióvezetője.

Weber szerint egyelőre semmi sem dőlt el, tárgyalásokat folytat az EPP minden pártjával.

"Készülünk a szerdai napra. Egyelőre minden lehetőség nyitva áll. Az a célom, hogy Joseph Daul elnök úrral (az EPP elnökével) együtt olyan álláspontot készítsek elő, amelyben mindenki egyetért"

- idézte Webert a Mediafax.

A jobboldali pártszövetség legerősebb romániai tagja, a Klaus Iohannis államfőt támogató Nemzeti Liberális Párt (PNL) még nem döntötte el, hogy megszavazza-e a Fidesz kizárásáról szóló javaslatot. Ludovic Orban, a PNL elnöke pénteken azt mondta: azt követően hoznak végleges döntést, miután egyértelművé válik számukra, hogy a Fidesz "visszatér-e vagy sem" az EPP által fontosnak tartott értékekhez.

(MTI)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
a derék cenzor kiradírozta a beküldést:
hirtv.hu/ahirtvhirei/harald-vilimsky-orban-viktor-europa-hose-2478391

A derék HírTV lelkesen tapsikol,

pedig a derék sógor nagyon érdekes dolgokat mondott

Mottó:
„Lányomnak mondom,
menyem értsen belőle.”

A derék HírTV számol be róla, hogy miket mondott „Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt tagja, európai parlamenti képviselő szombaton Bécsben a közszolgálati médiának”. Bár arról elfeledkeztek említést tenni, hogy ez egy szélsőjobb, populista és nacionalista politikus és még ezek közül is legvadabbak közé tartozik, de ugye a szövegértési nehézségeik mellett a szelektív hallásuk is műx. Pedig jobban belegondolva, s a lényeget nézve – bár kétség kívül a vad migráncsozás mentén – igazán elgondolkodtató dolgokat mondott:
„Az a legfontosabb, hogy megvédjük a saját társadalmunkat és ez egyben a mi politikai feladatunk is ”,
„létezik egy kulturális téren jelentkező fenyegetettség is; Európában a nyugati keresztény kultúra a meghatározó …. meg kell őrizni a saját kultúránkat, és nem szabad feláldozni más, idegen kultúráért, ami betolakszik ide. ”,
Igen, tetszettetek figyelni; a NYUGATI keresztény kultúra védelméről beszél. Vessük gyorsan össze Őfenesége és pribékjei jammerolását a nyugati kultúráról szemben az ő keleti ideáljukkal! =))
RonaGyuri
Megéri??? Sőt meddig éri meg?

Egy egyáltalán nem meglepő kijelentés

Az egy kicsiz az, hogy mindezt közlemény formájában adta ki az MTI-m keresztül:
„A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára - mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.”
Hic & nunc nem rugózom az állítás bornírtságán, ahogy azon sem, hogy éppen nem az a helyzet, hogy ők mit akarnak. maga a mondat, a fogalmazás gondolkodtatott el: Vajh meddig éri meg a Fidesznek, hogy az ország az EU tagja???
simmering73
Ennyit vergődni egy ilyen mocskos, szar banda kibaszásán, az ember esze megáll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.