Négy ember ellen, köztük az Alstom vezető tisztségviselője ellen emelt vádat vesztegetés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség az Alstom-ügyben – közölte Keresztes Imre főügyész szerdán az MTI-vel.

Mint írta, a vádirat szerint a francia Alstom cég megvádolt vezető tisztségviselője – a BKV M2-es és M4-es metróvonalakat érintő járműbeszerzésére 2005 júniusában kiírt közbeszerzési eljárásban – az eredményt befolyásolni képes ismeretlen személyt vagy személyeket milliós nagyságrendű euró átadásával vesztegetett meg, hogy a tendert az Alstom vezette konzorcium nyerje meg.

A jogtalan előny 2007-ben és 2009-ben történt kifizetéséhez – az Alstom pénzügyi forrásából – három fiktív tanácsadói szerződést kötöttek meg a vesztegetési pénz átadásában közvetítő szerepet játszó dán és osztrák gazdasági társaságokkal, amelyeknek összesen 8 463 643 eurót fizettek ki.

Az ügyészség hat embert hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben, mindannyian szabadlábon védekeznek. Két ember esetében elkülönítették majd felfüggesztették az eljárást. A vádlottak között két magyar mellett egy osztrák és egy amerikai állampolgár is van – közölte a főügyész.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

arcmás
Alapból azzal drágult meg ez a történet, hogy Orbán a hatalomra kerülése után nem engedte az építkezés megkezdését.
4 év csúszás önmagában megdrágította az építkezést.
Aztán, azóta sem engedi tovább építeni, már pedig ennek a vonalnak pont az lett volna a lényege, hogy teljes hosszában megépül, és akkor nagyon sokan használnák, és valóságosan tehermentesítette volna a felszíni közlekedést.
EZ sokkal nagyobb valóságos bűn, mint az esetleges megvesztegetés (mert még csak ezután kezdik tárgyalni, és nem biztos, hogy az derül ki a végén, amit most sugallnak).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@papa.49: .
Milliárdokra nincs JOGSZABÁLY, mivel ahhoz több élet kellene, és valószínű, hogy nem FÉLNEK, csak tartanak a siserehadától, akikkel elvégezteti a PISZKOS MELÓT, mint pl. az olajügyeknél is egy pár videó
.
www.youtube.com/results?search_query=olaj%C3%BCgyek+2000
.
Ahogy a GIMNAZISTÁT is elkezdték kostolgatni.
Qqberci
És akkor most foglalkozzunk a hármas metró szerelvényeinek a felújításával!...
tudode
@Zeta: .
.
Amit művelnek az már a LOPÁS magasabb rendű változata: az ORSZÁG KIRABLÁSA!
Zeta
@papa.49: a nagy "Ő' lenne képben az élen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.