Az utolsó üteméhez érkezett a hétvégén az Orczy tér és környéki villamoshálózatának felújítása, várhatóan május 5-ig végez a BKV a munkálatokkal. Addig viszont több villamosjárat máshogy közlekedik a józsefvárosi szakaszon.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a Fiuemi út környékén zajló villamospálya-felújítás befejező üteme 2019. április 13-tól várhatóan május 5-ig tart.

Május elejéig még nem járnak villamosok a Népszínház utcában

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY 2.0/Flickr/Lugosi Albert

Április 15-től megváltozik a villamosok jelenlegi közlekedési rendje: a 28-as és a 28A villamos módosított útvonalon, a Keleti pályaudvartól indulva éri el temetői végállomását; a 37-es és a 37A villamos pedig a Magdolna utca (Fiumei út) és az Új köztemető (Kozma utca), illetve a Sörgyár között közlekedik.

A Blaha Lujza tér és az Orczy tér között a 28-as jelzésű busz pótolja a villamosokat. A 62-es villamos ebben az időszakban továbbra sem jár, Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal utazhatnak. Kőbányáról a belvárosba eljuthatnak továbbá – az Örs vezér terén keresztül – az M2-es metróval és a korlátozás ideje alatt a megszokottnál sűrűbben közlekedő 9-es busszal is a BKK javaslata szerint.

null

null

Közösségi közlekedési változások:

- A 28-as és a 28A villamos módosított útvonalon, temetői végállomása és – a Magdolna utca megálló után a 24-es villamos vonalára terelve – a Keleti pályaudvar M között közlekedik.

- Rövidített útvonalon közlekedik a 37-es villamos az Új köztemetőtől, a 37A pedig a Sörgyártól a Magdolna utca (Fiumei út) megállóig.

- A 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos helyett a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között pótlóbusz jár, amelynek útvonala és pontos megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: a Blaha Lujza tértől az Orczy tér felé tartó buszoké ezen a linken, az Orczy tértől a Blaha Lujza tér felé tartó buszoké pedig ezen a linken. A pótlóbuszra az Orczy térnél a Baross utcában a Dobozi utca kereszteződése előtt, a Blaha Lujza téren pedig a 217E busz végállomásán lehet felszállni. A pótlóbusz a Magdolna utca megállóhelyet csak a belváros felé érinti.

- A 62-es villamos nem közlekedik. Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal utazhatnak.

A 9-es autóbusz munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban a megszokottnál sűrűbben indul. A Kőbányáról a belváros felé tartva a lezárt, pótolt villamosszakasz elkerülhető, ha az Örs vezér tere felé indulnak a 3-as vagy a 62A villamossal, majd ott az M2-es metróra átszállnak.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásokat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez – javallja a közlekedési központ.

Közlekedési változások:

A BKK közlése szerint "április 13-tól, szombattól várhatóan május 5-ig lezárják a Dobozi utcát a Népszínház utca előtt, ezért a Dobozi utca és a Magdolna utca felől érkező forgalom a Magdolna utcán át tud kihajtani a Fiumei útra. Továbbra is lezárva marad a Népszínház utca a Dobozi utca és a Fiumei út között. A Népszínház utca és a Dobozi utca lezárása alatt a Fiumei út a Népszínház utca felől az Alföldi utcán, vagy a Karácsony Sándor utca–Baross utca útvonalon lesz elérhető.

Április 14-re az Orczy téren és a Fiumei út–Salgótarjáni út csomópontban érvényben lévő korlátozások megszűnnek."

Itthon - 2020. September 21., 08:02
Orbán megint libernyákozott egy kiadósat
Itthon - 2020. September 20., 20:33
„Ez a járvány most elszabadult”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok