Számos hasonló problémával küzdenek a visegrádi országokban a pedagógusok. A tanárbérekben nagy különbségek vannak, a sztrájkjog is eltér, ugyanakkor a diákok ugyanolyan rosszul teljesítettek a PISA-teszteken. Számos hasonló problémával küzdenek a visegrádi országok (V4) az oktatás területén, hangzott el egy Budapesten rendezett konferencián. A PISA-tesztek eredményei egyik országban sem sikerültek fényesen, a tanárhiány szinte mindenhol jelen van, a pedagógusok bére alacsony, a régiós országok között az egyik legkevesebbet a magyarországi tanárok viszik haza, hangzott el a V4-ek pedagógus szakszervezetei által összehívott találkozón.

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Már nem az a problémánk hogy miként érjük utól egy nagy ugrással a szakadék szélén tárnorgó nyugatot, hanem az, hogy a nyugat nem adja kezét a szakadékban lógó keletnek?
RonaGyuri
@Dr. Proktor: tévedsz a Nyugat még mindig megpróbál segítő kezet nyújtani, de mi kapaszkodás helyett inkább megpróbáljuk lelopni az órájukat a segítő kezükről! =))
C_3PO
"... ugyanakkor a diákok ugyanolyan rosszul teljesítettek a PISA-teszteken."

Akkor el kellene gondolkodni, hogy esetleg a méréssel, mérőeszközzel van a gond!
Dr. Proktor
@RonaGyuri: Félreértesz, én a nyugathibáztatásról írtam... :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.