Okozott kárt az elmúlt egy év a Magyar Tudományos Akadémiának (MTA), mert voltak kutatók, akik elmentek, és vannak, akik menni készülnek - mondta hvg.hu-nak Lovász László. Az Akadémia elnökét a kormány és MTA tavaly kirobbant vitájáról, a kutatóintézeti hálózatok jövőjéről és napokban aláírt szándéknyilatkozatról kérdeztük. Tisztázni igyekeztünk, mit jelent ez a megállapodás, minek köszönhető, hogy a kormány a jelek szerint jelentős engedményeket tett.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Fénylő Csillagunk elszánta magát az Akadémia beszántására, talán az épületben akar a nemzet vejkója szállodát nyitni, akár fogynak az ellopható pénzek, de az intézmény be lesz szántva. Palkovics esete is szépen mutatja hogy munka nélkül lehet zsebre rakni hivatalosan a pénzeket. Bármeddig. Ami értékteremtő, az távol áll a fidesztől mindörökké ámen! "A fékmester bére" címen filmet lehetne forgatni ebből. Nincs tehát itt semmi gond, az MTA a CEU sorsára fog jutni, ugyanis a magyar kormánynak nincs szüksége kiművelt emberekre. Képzeljünk el két háromszöget, két piramist egymás mellé rajzolva. Az első a talpán áll, a másik a csúcsára van állítva. Az első a hatalom piramisa: a csúcsán álló pont - nyilvánvaló ugye, hogy ki ő? - rendelkezik a legnagyobbal, az alatta lévők, az őt kiszolgálók egyre szélesedő rétegei mindig kevesebbel. A másik - fordított - piramis a felelősséget mutatja. Legnagyobb (legszélesebb) felelőssége a csúcson álló vezetőnek van, ahogy lefelé haladunk, nő a népesség és fogy a hatalom, úgy fogy a felelősség mértéke is. De még az egyre lejjebb és lejjebb lévőknek is van felelősségük! Matematikailag azt is mondhatnánk, hogy az egyes rétegek hatalmának és felelősségének szorzata állandó! Ne áltassuk tehát magunkat: nem csak Orbán, nem csak az őt közvetlenül vagy közvetve kiszolgálók, hanem mindannyian felelősek vagyunk a kialakult gyászos helyzetért.
uploads.disquscdn.com/images/65a4cc582a49f20ba820a695815acfff5660e1a771c46c47ff91a15541a7ddf8.jpg?w=600&h=284

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.