Ki tudja találni, mennyiből él egy erdész, egy szociális munkás vagy egy biztosítási alkusz? Próbálja ki a Nettólottóban!

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Magyarország változatlanul az EU legszegényebb országai között hasít. Olyannyira, hogy vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP), valamint az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján egyaránt a 28 tagot számláló közösség listájának utolsó negyedében található. Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 106 százalék volt tavaly. Ehhez képest Magyarországon az egy főre jutó GDP 68 százaléka volt az uniós átlagnak (alattunk csak Görögország, Lettország, Románia, Horvátország, Bulgária). Olyannyira, hogy aki ma Magyarországon szegénynek születik, annak a leszármazottai is hét generációig szegénységben élnek majd. Vagyis hét generáció munkájával juthat csak el egy magyar család a szegénységből az átlagos életszínvonalig. Ezzel az európai országok közül Magyarország számít a társadalmilag legkevésbé mobil társadalomnak Európában. Olyannyira, hogy a hét magyarországi régió közül 4 darab az EU azon 21 régiójához sorolható, ahol az EU-s átlagnak kevesebb mint 50 százaléka az egy főre jutó hazai össztermék.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/eurostat.jpg
hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.