Feljelentést tesz a Fidesz a hódmezővásárhelyi önkormányzat gyanús informatikai szerződései miatt – jelentette be a Fidesz-KDNP helyi közgyűlési frakciójának vezetője kedden az alföldi városban.

Feljelentést tesz a Fidesz Márki-Zay Péterék informatikai szerződései miatt

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján azt mondta:

az, hogy Márki-Zay Péter polgármester nem mutatta be a hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai szerződéseit, arra utal, valami nincs rendben ezekkel a megállapodásokkal.

A frakcióvezető szerint felvetődik a gyanú, hogy a szerződések nem a város, hanem Márki-Zay Péter saját politikai érdekeit szolgálják.

A politikus úgy fogalmazott, "nagy valószínűséggel Márki-Zay Péter újabb korrupciós ügye" kerülhetett napvilágra.

A közpénzből finanszírozott megállapodások eltitkolásának egyik oka az lehet, hogy a szerződések mást tartalmaznak, mint amilyen szolgáltatást az érintett cégek valójában nyújtanak – jelentette ki Hegedűs Zoltán.

A frakcióvezető szerint a fiktív szerződések gyanúját erősíti, hogy az egyik vállalkozás december 1-jén – havonta csaknem négymillió forint ellenében – kifejezetten azt a feladatot kapta, hogy külső támadásokkal szemben védje meg az önkormányzat informatikai rendszerét. Ennek ellenére egy március 18-i támadás az informatikai rendszer teljes összeomlásával, majd az önkormányzat normatív finanszírozásának felfüggesztésével járt.

A másik lehetőség – folytatta –, hogy a szerződéseket a jogi, beszerzési, számviteli szabályok megkerülésével kötötték meg.

Hegedűs Zoltán elmondta,

hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesznek, emellett közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzathoz, hogy kiderüljön, milyen előkészületek előzték meg a megállapodások megkötését, pontosan mit tartalmaznak a szerződések, és a város mikor és mennyi pénzt fizetett ki a cégeknek.

Kérdésre válaszolva a politikus közölte, a korábbi városvezetés idején három informatikus dolgozott a polgármesteri hivatalban, az ő feladatuk volt az informatikai rendszer karbantartása és védelme. Jelenleg a külső cégek alkalmazása mellett heten végzik ezt a munkát.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodóka
Nem mindenki lop baszkikám úgy, mint a fideszes ganék...
tudode
Zavarban vannak a FIJUK, mivel a tisztesség IZMOZIK a tisztességtelenséggel!
.
Ki tudja HÁNYADIK menetet indítanak Márky Zay Péter ellen, a JÓL BEVÁLT karaktergyílkolással, de eddig NEM SIKEREDETT fogást találni!
.
De "csak" akkor, ha 3,1 milliárdról kukorékolnak, mivel
.
--- Felszámolás alá került Orbánék 3 milliárdból alapított Központi Adatfeldolgozója
.
www.youtube.com/watch?v=dMHz4aHiHuY
.
Ez miCSODA!
solidedge
A Fidesz elvtelen karakter gyilkosságának ékes példája. Nem baj ha nem igaz, az önálló gondolkozásra képtelen Fidesz hívők mozgósítása a cél. A választások utáni helyreigazítás már senkit sem fog érdekelni.Sötét lett ebben az országban.
nezelodo
Esztergomosat játszanak a dakoták. Képzeljük el mekkora balhé lenne ha MZP is verné az asszonyt, mint a példaadó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.