Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint Magyarországon lakhatási krízis van.

Lakhatási válságról írnak az építési vállalkozók – és elherdált milliárdokról

Szerintük a hazai lakásvagyon műszaki állaga gyorsan romlik, mert sok tulajdonos nem költ megfelelően lakásfelújításra, a lakhatás minőségére. Legfrissebb számításaik szerint 2019-ben mintegy 300 milliárd forint értékű lehet a szóbeli megállapodás alapján kivitelezett lakásfelújítás. Ez pedig a költségvetésnek (a kieső áfa miatt) körülbelül 80 milliárd forintos veszteséget okoz. Pedig ez, vagy legalább egy része – sugallja az elemzés – forrásként felhasználható lenne épeszű programok számára.

A kormány által indított lakásépítési, lakástámogatási programok a szervezet szerint csak akkor hatásosak, ha hosszú, legalább 8-10 éves időtávon kiszámíthatók, és elegendő forrás van mögöttük. Csak ilyen időtávba fér bele a lakossági elő-takarékosság, a munkáltató támogatási érdekeltsége, a banki érdekeltség és a költségvetés teherbíró képessége

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint a mai magyar kormánynak vannak a hazai lakáskérdéssel kapcsolatos épeszű programjai ?
papa.49
@justhpeter: Nem lehet ezt állítani, az ,,értelmes program,, az szoci csökevény, hiszen ha valaki valamihez ért az nem veszi be a fütyisz maszlagot !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.