Sokkolta az UNESCO világörökség központjának vezetőit a magyar kormány eljárása, amellyel megpróbálta megakadályozni, hogy a szervezet Budapestre érkező ellenőrei a világörökségi helyszíneken zajló építkezések miatt aggódó civilekkel is beszélhessenek. A turpisság kiderült, az azonban még mindig nem, hogy mit írt/ígért a kormány a beruházásokat évek óta több ponton kifogásoló nemzetközi szervezetnek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ettől függetlenül nem tudom, mi lenne, ha még különleges beruházásokat is szükségesnek ítélt volna a fényestekintetű zavar, és ha nem puritán egyszerűséggel rendeznék be a miniszterelnök úr értékes munkavégzésének helyszínül szolgáló négy fal által körülhatárolt teret. Akkor nem 4, hanem 18 milliárdot égetnének el a már így is 21 milliárdos költségvetésű hurcolkodásra? Hogy a korábban műtárgyakra elkülönített 1 milliárdos aprópénzt már ne is említsük. Akkor most legyünk hálásak, hogy miközben a virtuális gazdasági növekedés kozmetikuma mögött csendesen döglődik az ország, csak 3,9 milliárdot égetnek el egy ingatlan belsőépítészeti kialakítására? Legyünk hálásak külön azért, hogy nem is költözik be életvitelszerűen a Várba a személyiségzavar? Vagy hogy nem épül focipálya a mélygarázsba? Vagy hogy nem a Trump Tower stílus- és ízlésvilágát megtestesítő tömény luxust projektálják Orbán segge alá, hanem nagyvonalúan megelégszenek Tisza bútorainak imitálásával? A kormányzati kommunikáció szempontjából nyilván semmi különös nincs ebben: az izomból pazarló költekezés a napi rutin része, de örülj, magyar! Hogy egy puritán, mindenféle luxust megvető igazi plebejus a miniszterelnök, aki nem építtetett játékvasutat a falujába, stadiont a kertje végébe, Makovecz kazánházat a másodosztályú futballcsapat pályagyepének fűtésére, miközben az ország minden tekintetben lerohad. Örülj, hogy nem húz fel egy komplett stadiont a Várba és hogy nem fog disznót vágni az erkélyen, amely "értelemszerűen" ez is az UNESCO hozzájárulása nélkül épült.
Eladott Ország
Kell a sutyerák paraszt gyereknek a kilátás,mert fiatal korában a trágyadombra nézett az ablaka. A kivagyiságtól, a nagyképűségtől már nem lát ,nem hall, csak össze vissza jártatja a száját.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--f5Oe55U3--/w_1160/6qqBQEHniFrGqedUs.jpeg
Eddig itt nem volt erkély, most már lesz.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--uFgCcd5d--/w_1160/6qqJW0kzRu2aUWKLs.jpeg
Mi a probléma? Lesz még pottyantós WC is kívülre erősítve az erkélyre - mert felcsúton (vagy alcsúton - sosem tudom) ahhoz szocializálódott hogy ki kell menni - és majd onnan szarik a fővárosra. Egyébként még lehet, hogy piramist is építtet magának vagy egy kisebb várat. Ilyen egy uborkafára felkapaszkodott buta buckalakó.
A Karmelita-kolostor is része a világörökséggé nyilvánított Duna-partnak. A legkisebb változtatásnál is egyeztetni kellett volna az Unescóval. Pillanatkép: a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3534/363/original.jpg?w=600&h
A régi elnöknek csak zongora kellett:
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3533/7041/original.jpg?w=600&h

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.