Bekérette Svédország budapesti nagykövetét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – tudatta a KKM pénteken az MTI-vel.

Ezért kérette be Svédország budapesti nagykövetét a külügy

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az államtitkár hangsúlyozta:

hazugnak tartják a svéd miniszterelnök szerdai Magyarországot bíráló kijelentéseit.

"A svéd miniszterelnök alaptalan vádaskodásait a leghatározottabban visszautasítjuk" – áll a KKM közleményében.

A minisztérium szerint a svéd kormány "bevándorláspárti, azért bírálnak minket, mert nemet mondtunk a migrációra". Ez minden konfliktus alapja – tették hozzá.

A "sorozatos támadásokat" elfogadhatatlannak nevezték felidézve: a közelmúltban a bevándorláspárti svéd szociális miniszter nácizmussal vádolta a magyar kormányt a családtámogatási program miatt. A KKM szerint ebbe a sorba illik a svéd miniszterelnök bírálata.

Magyarország jövőjéről a magyar emberek döntenek, és nem a svéd kormány

- szögezték le, kiemelve:

a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg tavaly áprilisban az Orbán-kormányt, "ezt még a svéd miniszterelnöknek is tiszteletben kell tartania".

Mint írták: a svéd miniszterelnök szerdán a parlamentben azt mondta: "az EU többek között kereskedelmet és szabad mozgást foglal magában, ami nagyon jó, de az unió valójában demokratikus államok közössége is. Ezek olyan országok, amelyek tisztelik az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a jogállamisági elveket, a szabad médiát, a szabad kutatást, és ezek az értékek most néhány tagállamban veszélyben vannak – Lengyelországban, Romániában, Magyarországon. A politika megzabolázza a médiát és egyetem(ek)et kényszerít bezárásra. Most egy szélsőjobboldali hullám van, és a jobboldali szélsőséges pártok a saját céljaikra kívánják használni az EU-t, ezektől az államoktól inspirálva".

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Fütyiszek itt egy régi sláger első sora RÁTOK PONT ILLIK
,,Az igazság mindig fáj,,...
Nem hánykolódni kéne hanem normális módon vezetni az országot, és tiszteletben tartani a másik országok véleményét!!! Még egy ha ti pofáztok bele a másik dolgába akkor minden frankó mi ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez a minek nevezzelek államtitkárocskának fogalmi sincs a diplomáciáról!!! Gondolom ennél nagyobb pofonokat is fognak még kapni!!! A svéd állítások mind igazak, cáfolni sem tudják, csak migránsoznak!!!
RonaGyuri
Igencsak mértes öngól

Hiába no focista a lelkem, még ha csak terem-béli is

Nem nem tudom, hogy valójában milyen futszaros múlttal rendelkezik Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, de legalább tiszteletbeli kell legyen. Ez mind a vezető fityesznyikek, mind a csicskásaik ismeretében nagyon valószínű.
A minisztérium MTI-nek adott közleménye szerint: „Bekérette Svédország budapesti nagykövetét, mert hazugnak tartják a svéd miniszterelnök szerdai Magyarországot bíráló kijelentéseit. A svéd miniszterelnök alaptalan vádaskodásait a leghatározottabban visszautasítják”!
Nos mit is mondott „Az EU többek között kereskedelmet és szabad mozgást foglal magában, ami nagyon jó, de az unió valójában demokratikus államok közössége is. Ezek olyan országok, amelyek tisztelik az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a jogállamisági elveket, a szabad médiát, a szabad kutatást, és ezek az értékek most néhány tagállamban veszélyben vannak - Lengyelországban, Romániában, Magyarországon. A politika megzabolázza a médiát és egyetemeket kényszerít bezárásra. Most egy szélsőjobboldali hullám van, és a jobboldali szélsőséges pártok a saját céljaikra kívánják használni az EU-t, ezektől az államoktól inspirálva”!! =))
desir62
És a svédek meg jól le sz@rnak titeket.
desir62
"a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg tavaly áprilisban az Orbán-kormányt, "
Mert el csaltátok a választásokat meg a szarkeverő lmp segített neki.
bencemacska
@desir62: ma, 08:26
"„A svédek maguk alatt vágták a fát a sok magyarellenes kirohanásukkal. Elképzelhető, hogy esetleg F-35-ösöket veszünk helyette” – utalt a Gripenekre és a svéd kormányzat magyar jogállamiságot és magyarországi emberi jogi problémákat érintő kritikáira a Direkt36-nak egy magasrangú magyar kormánytisztviselő. "
Hogy miért vettünk anno F-16-osok helyett Gripeneket, azt csak O1G tudja!
Hogy most miért váltunk vissza, azt is csak ő tudja.
Én meg azt gondolom róla:
"Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek." /Arany János/
desir62
@bencemacska: Talán még a kusza fogú gabuta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.