A Euronews kérte fel őket a tévés vitára. Frans Timmermans korábban megüzente, hogy elfogadja a csatorna felkérését a közös vitára. A kormányfő sajtófőnöke péntek délután a hírre reagálva közölte, hogy "a miniszterelnök megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást."

Frans Timmermans, a szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt Orbán Viktorral – közölte Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-)képviselő pénteken Budapesten, felszólítva a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a hírre reagálva az MTI-nek elmondta:

A miniszterelnök megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást.

Nem volna ugyanis helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába

- tette hozzá Havasi Bertalan az Európai Néppárt által az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelölt Manfred Weberre utalva.

Ujhelyi István mai sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mikor lenne a vita, azt felelte, hogy Frans Timmermans az MSZP meghívására jövő hét szombaton érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a párt kongresszusán. Ha a magyar kormányfő komolyan gondolja, hogy vannak érvei, akkor aznap, vagyis május 18-án délelőtt az Euronews szerkesztőségében leülhetnek egymással vitázni – közölte.

Ujhelyi István azt mondta, Európa egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen irányba indul el az EU a következő hetekben. A kontinens előtt két út áll: az egyik azoké az "Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké", akik egy olyan tömörülésbe igyekeznek, aminek "egyik zászlóvivője Orbán Viktor (...) lesz a következő években", a másik pedig a Frans Timmermans és az európai szocialisták által kijelölt szociális Európa víziója – hangoztatta az EP-képviselő.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/ Soós Lajos

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Ez senkivel sem vitázik amióta Gyurcsány Ferenc nyilvánosan felmosta vele a padlót. Csak és kizárólag önmagával és a sajátjaival beszélget, köztük viszont nincs vita mert 1. ov-nek mindig igaza van, 2. ha ov-nek nincs igaza, akkor életbe lép az 1.pont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: Hányszor égett már,remegő ajkakkal,és úgy csinált,mintha nem értené,hogy
hol is van! Nagyon gyenge "felhozatal" egy ilyen "akárki" egy plénum előtt! Csak a hazai pályán
szigorú koreográfiával,szoros és előre megírt szöveggel (márc.15,..aug.20) a saját dakotái előtt!
tulipan
@durbincs: Ejnye te @Durbincs: Te hülyegyerek, narancsos seggnyaldosó szaros pofájú Halfarok, onnan a romány Ploesti bányavidénn levő, denevérszaros, pisi-ammóniaszagú bányakecód mélyéról? Mit gagyarászol itt össze abból a sötétségből?Hiszen az a repedt agyad, már úgyis csak 1 napot tárol ? S ezt felhánytorgatni felesleges,hisz másnapra úgysem emlékszel MÁR semmire ? nemde, te kretén ördögfajzat @Durbincs: , a szörnyetegen szerény képességű víszhang?? Te Vérrontó babaszippancs ? azt hány döngetett lánytesódból szíttad már ki a magzatot, te moslékos, mocskos, narancsos gondolkodású féregbajnok ? Ploestiben nagyon utálhatnak már ? a múltad végett??már annyiszor térdig aláztak ugyi? te Nyüves, golyótlan Herélt ? Még mindig nem volt elég? há' neked semmi önbecsülés nem jutott? n3131
Eladott Ország
@durbincs: tegnap 14:47; Bezárt az Echó-Tv, Mészárosné Kelemen Beatrix várja a babaváró hitelt, ő a NER reneszánsz embere. Fentről kapod az inspirációt, a Jó Isten irányítja az ecsetedet. Nem csak ragyogó művész vagy, de közvetlen kapcsolatban állsz a Jóistennel: alkotsz, gyógyítasz, inspirálódsz. És ennek mind semmi köze ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc, az ország vezetőjének első számú strómanjának a felesége vagy. Ő a magyar Elena Caucescu – madame „cokettő”
m.blog.hu/ha/harmadikszempont/image/kepkivagas3_2.JPG
kokopelli
@Mary: én is ajánlottam már párszor,de nagy ritkán én is bedobtam valamit neki!Falrahányt
bósófőzelék!Egy bunkó paraszt,aki a nőket is sértegeti! Mindenkinek volt édesanyja,akiért akár
még ölt is volna! Rohadt egy szemétláda,akinek nem jutott partner,és csak a "Marok Marcsával"
él együtt! Legalább utána nem kell neki beszélgetni!
tulipan
@tulipan: @durbincs: @durbincs: Te kretén, narancsos seggnyaldosó, szaros pofájú, Félfarok, onnan a romány Ploestiben levő denevérszaros, ammónia-pisis szagos, bányakewcód mélyéről, mit picsogsz itt össze-vissza? Te véres szaros , csak hidratálj már,mert nagyon beteg vagy? az a lábúj-kórómnyi Húgyköved már nem gyerekjáték ?De majd ez félbolond @Shikari: a moslékajkú-rúzsös férfi ápolja - kenegeti ? Esetleg 3-masba Ótvare @Vercke21: -el ? monitorozzá mán te tök bugyuta lény ? már eddig is térdig aláztak ? Há' neked,ez, még mindig nem volt elég? Nyüves, golyótlan (ki)Herélt ? Te elfelejtettél akkor is, sorba állni, amikor valamiféle önbecsülést osztogattak, Te Móka Muki, a megmondó ondó ? igaz-e, hogy tele vagy nickel meg tégla migráncskártyácskával ? n231222

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.