A veresegyházi medvepark egykori legendás állatgondozója március óta volt a kistarcsai belgyógyászaton, ám előtte súlyos helyzetbe került: a háza leégett, mindene odaveszett Gödöllőn. Csütörtökre virradóra hunyt el – mondta a Blikknek Ozora Szilvia, aki rendszeresen látogatta és ápolta Medvepapát. Kósa József Gödöllőn több mint 30 állatot, medvéket és farkasokat gondozott, majd 1998-ban az ő állatainak az átköltöztetésével jött létre a Veresegyházi Medveotthon. Egy ideig ő is ott lakott kedvenceivel egy szolgálati lakásban, ám később úgy döntöttek, hogy a parknak nincs szüksége gondnokra, így a férfinak mennie kellett. Medvepapa az utóbbi időben gyakorlatilag remeteként élt a kutyájával és a macskájával egy komfort nélküli házikóban.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Megbocsáthatatlan, hogy ilyen méltatlan körülmények között kellett idős napjait leélnie.
Köszönet mindazért, amit tett!
Commenter
Milyen igaza van@görbetükörnek és nemcsak a "Medvepapa" esetében. Rengeteg embertársunk hal meg magányosan, elszegényedve és elfeledve, pedig mindannyian sokat tettek azért ami a szívügyük volt legyen az az állatok gondozása, a társadalom elesettjeinek támogatása, vagy éppen sportolóként öregbítették az ország hírnevét.De pont "Medvepapa" kapcsán említhetném az állatmenhelyek és az állatvédők mostoha sorsát akik kizárólag önkéntes alapon dolgoznak és civil adományokból tartják fenn magukat, az államtól egy fillért sem kapnak áldozatos munkájukért. Miközben az állam nem is olyan szép csendben kivonult az állatorvoslás területéről és ezért az állatorvosi praxisokban a kezelések határa a csillagos ég is lehet, a sok kóbor, kidobott és sérült állatot befogadó menhelyről megfeledkeztek. De a Vadász Világkiállítás megrendezése 50 milliárdból roppant fontos nekünk. Assisi Szt. Ferenc meg forog a sírjában...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.