Az élelmiszerárak emelkedése - ami az idényáras áruknál a KSH szerint 20% - a nyugdíjasokat sújtja a leginkább, és ha marad az áremelkedés mértéke, a kormánynak az év végén korrigálnia kell. Addig viszont ki kell gazdálkodni a különbözetet.

Forrás: infostart.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@adrenalink: nem. Bajnai kormánya a világválság miatt a 13. havi vette el. 2010-s kampányban O.V. még 14. havit is ígért. A svájci indexálást a következő kormány vette el. Aztán jött az, amit a jó nép nem igazán tud, hogy az inflációs ráta, ami a nyugdíjemelés alapja, a tisztított mag infláció. Ami a legnagyobb kiszúrás. Most a gazdaság növekedése nem valós, vagy a kormány leírta a nyugdíjasokat. Ezt még érteném is, de akkor legalább ne zengjenek naponta dicshimnuszt a nyugdíjak reálérték növekedéséről, ami még véletlenűl sem igaz. Illetve a tisztességtelen viszonyítási alaphoz nézve tényleg úgy néz ki, de még ahhoz sem képest sem igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Eriksson: csak nem az európai bérek,gondolom a nyugati bérekre gondoltál ...a hibás abban,hogy magyarországon inflácio van és emelkednek az árak ? szerinted,ha kevesebbet keresne a magyar melós,akkor nem lenne infláció és áremelkedés?
a magyar bérek ,még csak meg sem közelítik a nyugati béreket ,-ugye te nem közgazdász?
Desischado
A sok nyugdíjs, - tisztelet a kivételeknek - mégis oda van a csutiért, és mindent elhisznek neki meg rászavaznak!
Yoda69
Miert korrigalna O1G? Majd behazudja hogy az inflacio csak 2,3% volt es odatol a nyugdujasoknak egy otezres bozsit, azt jonapot.
verőce21
@csak húgy...: (00:26) Megdolgozol a pénzedért. Még éjfél után túlórában is nyomod...?
advocat
Igen. Az árak az égben. Viszont megint olcsóbb a televízió! Így kijön az átlag. De ha egy nem pesti, de országos pékség miért is árulja a nemrégen 495.- forintos kenyeret ma 680-ért? Fővárosunkban. Vidéken nem tudom. És ez egy példa. A zöldség árakról most szó ne essék. És az egyre emelkedő húsárakról. Jó a csirke far-hát még tartja magát. Nyuggerek! Gondolkozzatok! Inkább nem esztek, de éljen Viktor? Svájci indexálás? Tudjátok mi az? Vagy már csak felejtetek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.