Alig van Magyarországon valaki, aki részmunkaidőben dolgozna. Bezzeg Hollandiában például a munkavállalók majdnem fele ilyen munkarendben dolgozik. De Ausztriában és Németországban is a munkavállalók majdnem negyede így végzi a munkáját. Nemek között is óriásiak a különbségek Európa szerte, főleg a nők dolgoznak ugyanis így.  2018-ban az EU-ban a 20-64 éves munkavállalók 19 százaléka dolgozott részmunkaidős állásban - derült ki az Eurostat friss jelentéséből. Összehasonlításképp 2005-ben ez az arány még csak 17 százalék volt, ám azóta a növekedés stabilnak mondható.  Az Európai Unióban egyébként Hollandiában a legmagasabb a részmunkaidőben dolgozók aránya, olyannyira, hogy 2018-ban a már említett korosztályban foglalkoztatottak majdnem fele, 47 százaléknyian dolgoztak részmunkaidősként. Az éllovast egyébként Ausztria és Németország követi, jócskán lemaradva 28, illetve 27 százalékos aránnyal.  Ahogy az a statisztikáról is leolvasható, az éllovas országtól a lista végén szereplők...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Engem a cégem a munkám megdicsérésével és annak ellenére, hogy jogvédőként felmondási védelem alatt álltam, leépítéssel való fenyegetéssel kényszerített 6 órás munkaidőre néhány éve. (Régen túl voltam már a kismama koron, s 14 éve húztam már ott az igát akkor és az sem izgatta őket, hogy emiatt az 55 éven felüliek fejére az állam által a cégemnek adott apanázs összege is lecsökken.) Az sem zavarta őket, hogy kirúgjanak embereket közös megegyezéssel pedig már előtte hagyták, hogy tragikus mértékre csökkenjen le a dolgozói létszám. Nekem azokra a hónapokra a társadalmi létminimum alatti jövedelmem a szegénységi küszöb alá csökkent, miközben az élet és a munkába járási költségeim nem változtak. Még a nyugdíjam is kevesebb lesz majd valamivel emiatt. Ráadásul a német multi gazdasági okokkal indokolta ezt a lépést ami egy kapitális hazugság volt, hiszen még forgalmi jutalékot is osztottak. Meg is erősítették egy sajtóközleményben, hogy minden rendben, megőrzik a munkahelyeket. Manapság csak a női negyven jogosult nyugdíjasok kamu 7 órás részmunkaideje jelenti a statisztikát. Vigyázzatok, Magyarország nem demokratikus jóléti állam, az összes más esetben a dolgozó előbb utóbb hátrányt szenved amiatt, ha kényszer hatására vagy önként részmunkaidőt vállal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.