A bevételeik 6 milliárd forinttal nőttek, mégis kevesebbet fizettek be az államkasszába a kaszinós cégek, mint az előző évben. Tavaly minden eddiginél jobb évet zártak a kaszinós cégek, így beteljesítették Orbán Viktor korábbi kívánságát. A miniszterelnök 2015-ben arról beszélt: nagy profitot kíván mindenkinek, aki szerencsejátékkal foglalkozik, hogy még több pénzt tudjon befizetni a magyar költségvetésbe. Csakhogy az állam mégsem járt jobban: a 24.hu számításai szerint a kaszinócégeknek bár tavaly 6 milliárd forinttal több bevételük volt, így is kevesebb pénzt utaltak az államkasszába, a cégek ugyanis koncessziós díjat fizetnek a kaszinó üzemeltetéséért cserébe. Azt azonban, amit így befizetnek, levonhatják a nyereségük után fizetendő játékadóból - számolt be a keddi esti RTL Híradó.

(Forrás: hvg.hu, Mirabilis által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
A műsorban elhangzott: a 24.hu számítása szerint tavaly több mint 4,6 milliárd forint adóbevételt engedett el a kaszinós cégeknek az állam ilyen módon.
Az elmúlt három évben pedig már több mint 13 milliárd forint bevételtől esett el a költségvetés.
A Jobbik szerint az sem biztos, hogy a kaszinós cégeknek annyi bevételük volt, amennyit bevallanak, mert a kaszinókban nem kötelező online pénztárgépet használni.
Mirabilis
Ki nyer ma játék orbán módra kaszinó bevételből?!
Sámannus
Már nem is titkolják, egyenesen utalják a maffiának. Biztosan veszteséges az ibizai bicnisz is.
Desischado
Persze, hogy nem adóznak az államnak, mert adóznak a csuti parazitának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.