Az egyre nagyobb munkaerőhiány közepette az MNB friss jelentésében megvizsgálta, hogy a zombi vállalatoknál komoly munkaerőpiaci tartalék van. Ha ők átkerülnénk piacképes vállalatokhoz, az csökkentené a munkaerőhiányt. A hagyományos csoportok mellett a zombi vállalatoknál foglalkoztatottak is munkaerőpiaci tartaléknak tekinthetők. A zombi vállalatok értékes erőforrásokat - tőke, munkaerő - kötnek le a gazdaságban, ezáltal csökkentve a termelékenységet. (A zombi vállalat olyan vállalkozás, amely nem tudja törleszteni adósságait és/vagy hosszabb időtávon képtelen a gazdaságos működésre, ennek ellenére nem szűnik meg.)Azokat a vállalatokat tekintik zombi cégeknek, amelyek legalább 10 évesek és legalább három éven keresztül nem realizáltak árbevételt, illetve még azokat a vállalatokat is ide sorolhatjuk, amelyeknek a saját tőkéje három éven keresztül kisebb vagy egyenlő, mint nulla.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Megvan a tettes!
.
A zemembé 360, és 180 pontos gazdaságélénkítő javaslatát meg sem hallotta a ZOMBI kurmány, új ellenségképet kell felrajzolni a horizontyára!
.
Csaba László közgazdász tanár sem érti, hogy ha dübörög a KI TUJA MI, akkor miért van szükség az MNB 360 pontos gazdaságélénkítő izéjére:
.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/gazdasag-kormany-hiba-figyelmeztetes-csaba-laszlo.686680.html
.
De hát ezeknek az analfa béta-, gammáknak lehet povedálni, előbbre valók a gazdaságot nem szolgáló klf. prpgra,mpl. amellyel a világ üldözött keresztyényeit támogatyák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.