A statisztikák szerint a fővárosban éri meg a legjobban nyugdíjasnak lenni.

Kiderült: itt a legrosszabb nyugdíjasnak lenni Magyarországon

A statisztikai hivatal friss kiadványa szerint a legnagyobb átlagos juttatást a fővárosi nyugdíjasok kapták tavaly, 154 ezer forintot, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, 115,6 ezer forintot – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Magyarország, 2018 című összefoglaló kiadványából. (Ugyanitt a legmagasabb és a legalacsonyabb az átlagos nettó bér is.)

A szabolcsiaknál alig kapnak nagyobb nyugdíjat a Bács-Kiskun megyében élők, 115,9 ezer forintot, de még így is rosszabbul járnak, mint a Békés megyeiek: ott 116,2 ezer forint a járandóság. A dobogó első három helyezettje Budapest, Fejér és Pest megye, ott több pénz jár.

A lap megjegyzi, hogy 2018-ra 10 éves csúcsra ugrott a nyugdíjasok körében a szegények aránya, a 2020-as költségvetés makrogazdasági prognózisa szerint pedig a jövő sem kecsegtet fordulattal ezen a téren.

Forrás: mfor.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@Cicamama55: Sajnos ez régen és most is így van! Bp-en mindig is több volt a fizetés mint vidéken, viszont a megélhetés olcsóbb, most is (nagybani piacra gondolok én is) .
A nyugdíjakkal kapcsolatban csak annyít, ha a KSH adatai valósak lennének, azt hiszem sokan nem szólnának egy szót sem, főleg Bács, Békés megyére gondolok! Rengeteg a 80 ezer Ft. alatti nyugdíjas.
Ezért utálom a statisztikát, mert nem a valós képet mutatják, hanem az átlagot!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: Gondoljunk bele,hogy milyen alapon emlegetik a politikusok és a hasonló
alacsony szellemi szinvonalú emberkék az EU-s nyugdíjat!Még a nyugaton is a teljes kereset
függvénye, szabja meg azt!(...minden év végén az új mérleget közölve pont-számokra vetítve!)
Borsodi
@Eriksson: Ez nem minden esetben igaz, nézzük Ózdot jó formán minimálbérből élők városa ahol drágább a megélhetés mint Miskolcon .Putnokon sokkal drágább minden mint Kazincbarcikán.(fagylalt zöldség hús kenyér papír írószer, üzemanyag, Pedig Kazincbarcika Putnokhoz képest Ausztria.
Eriksson
@Borsodi: Bárki meggyőződhet róla, hogy mennyire igazad van. Mindenhol vannak ilyen problémák. A kisebb helységekben a kereskedők monopolhelyzetben vannak, mert nincs konkurenciájuk. Annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. Ezt kellene valahogy szabályozni, de kimagyarázható. Beszerzési nehézségek, fuvardíj, meg ilyesmi. Vannak önköltségek, melyeket a vevőnek kell megfizetni. Sajnos, ebbe minden belefér.
Valamelyik nap egyik pesti levelezőtársunk írta itt, hogy bizony tud válogatni áru és áru között, mert bőven van választék. S felsorolt jó pár élelmiszer áruház nevét.
Szegény embert meg az ág is húzza...
Borsodi
@Eriksson: Ebben teljesen egyet értünk,csak az a baj ,hogy a monopol helyzet kialakításáért legtöbbször a helyi polgármester a felelős,nem engedi,hogy Tesco Aldi vagy bármi nagyobb áruház épüljön,mert akkor a húsos fazék kiborulna.Nem tudnának a haveri körök rokonok gazdagodni.Mert a szegény embernek nincs arra pénze,hogy más városba menjen vásárolni,kénytelen megvenni még a lejárt dolgokat is.valóban az ág is húzza de kell hozzá egy fideszes polg.mester is.
Eriksson
@Borsodi: Beláthatod, hogy minden faluba nem lehet nagyáruházat építeni, mert akkor nem élnének meg. Ha belegondolsz, tényleg van ilyen, hogy szállítási költség, boltrezsi, saját haszon meg miegymás, amit be kell építeni az árrésbe amit ki kell termelni a boltosnak, akárki a polgármester.
Ha épülhetne Tesco Aldi vagy bármi nagyobb áruház, az lenne az igazi buli a helyi potentátoknak. Vastagon ki tudnának venni belőle a maguk hasznát. Mindenféle telekspekuláció, építési engedély, majd működési engedély...
Eladott Ország
A bűnöző cigány szerint a liberális maffia miatt omlik össze a nyugdíjrendszer, egészségügy, az oktatás, a közrend.
A liberális maffia irányít minden közpénzt Mészáros Lőrinchez meg a haverjaihoz, a liberális maffia stadionokkal árasztja el az országot, lebetonozza a városligetet, kivágja a fákat és kib@szásból orosz metrókocsikat futtat. Amikor valaki ilyeneket kezd el mondogatni mint "a liberális világmaffia beavatkozása okoz szenvedést Magyarországon", akkor ideje volna visszavonulnia a közélettől és megengedni a környezetének, hogy rendszeres elmeorvosi vizsgálatokat végeztessenek el nála és el kell zárni a külvilágtól örökre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.