A Külgazdasági és Külügyminisztérium adatai szerint az idén augusztusig már több mint 54 milliárd forintnyi beruházási támogatásról kötött megállapodást a tárca az idei költségvetés terhére, ám ezzel mindössze 3 729 új munkahely jött létre. A támogatások többsége az autó- és élelmiszeriparba áramlik. A minisztérium két irányba osztogat: vagy Magyarországon már megtelepedett autóipari vállalatok beszállítóit igyekeznek hozzánk csábítani, vagy az uniós támogatásban már nem részesíthető magyar tulajdonú cégeket támogatják. A magyar tulajdonban lévő cégeknél sem túl biztató a helyzet: minden idők legnagyobb támogatását kapta idén a Mol Petrolkémia (11,6 milliárd forintot), a második helyen pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó kukoricafeldolgozó cég, a Kall Ingredients Kft. áll, 9,2 milliárd forint apanázzsal. Tavaly egész évben összesen 86,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással tömte ki a cégeket a kormány, ez akkor 8. 761 új munkahely létrehozására volt elegendő.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csökkent a munkanélküliség! Hurrá. A külföldi tulajdonban lévő vállalatok ide telepítették az üzemegységeiket. Nem azért, mert a magyar melós szebb, okosabb és vonzóbb, mint a belga. Hanem azért, mert a magyar melós olcsóbb. Ugyanazt a szaktudást megkapják töredék áron. Sőt, a magyar kormány – azért, hogy ide jöjjenek ezek az összeszerelőüzemek – annyi támogatást ad nekik, amiből vidáman fedezni tudják a munkások bérét évekig. Tehát gyakorlatilag a magyar melós a munkáltatónak ingyen van 2-3 évig. Mert mi fizetjük a bérüket az adónkból. Még a munkás is a saját adójából fedezi a saját bérének rá eső százalékát. Ez pont az a helyzet, amikor sehonnan sehová nem jut a gazdaság. Az országnak nem jó, mert nincs gazdasági fejlődés, még csak piacgazdaság sincs. A munkásnak nem jó, mert a folyamatosan emelkedő bérek ellenére is Európa legkevesebbet kereső országai közé tartozunk. Alig van magyar ipar, nincs valódi fejlődés. Ez így csak a külföldi tulajdonosoknak jó és persze az Orbán-rezsimnek. Hiszen ameddig a kormány ilyen bőkezűen támogatja a mi adónkból a multikat, hogy azok ingyen jutnak munkaerőhöz, addig miért is lenne érdeke például a német kormánynak a sarkára állni az EP-ben és szigorúbban ellenőrizni az uniós támogatások felhasználását? Jut is, marad is. Mindenkinek jó, csak a magyar melósnak és az országnak rossz. Gondolom, a "stratégiai partnerség"-be az is beletartozik, hogy ne teremtsenek veszélyes precedenst arra, hogy itt sztrájkkal bármit is el lehetne érni. Rávilágít arra, hogy mi történik évek óta, hogy miért lett Magyarország éllovasból sereghajtó és megmutatja a jelenlegi rezsim sunyi kis hazugságainak a hátterét. A kilencedik éve regnáló banda soha nem felejti el a társadalom arcába üvölteni, hogy mennyi munkahelyet hoztak létre, mennyivel csökkent a munkanélküliség és hogy ezt bizony nekik lehet megköszönni.
Eladott Ország
Nem összeszerelőüzemekkel kellene telerakni az országot, hanem valós piaci munkahelyeket kellene létrehozni. Az Orbán-rezsim nem csupán nem támogatja az ilyen gazdaság kialakítását, hanem minden erejükkel eltapossák még a lehetőségét is annak. Ezért életveszélyes a Simicskához és Mészároshoz hasonló istenverése, mert teljesen lehetetlenné teszi a piaci versenyt. Sem ők, sem más rokon, cimbora és stróman nem azért viszik el a nagyobb megbízásokat és fejlesztési forrásokat, mert jobbak, okosabbak bárki másnál. Egyszerűen lefölözik az erőforrásokat, ezzel gyakorlatilag megölik azokat a vállalkozásokat, melyek munkahelyeket hoznának létre, fejlesztenének, kiépítenék a piacképes magyar gazdaságot. Orbánéknak nem ez az érdeke. Hanem az, hogy statisztikailag alá tudják támasztani a hazugságaikat, kendőzni tudják az országrombolást. Milyen ország ez ahol a népnek elég annyit mondani,hogy a szarvasi vas és fémipari szövetkezet azért zárt be mert nem fejlesztették. Úristen! 11 éve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.