Negyven százalékponttal vezetne a Fidesz-KDNP egy most vasárnap esedékes választáson a legtámogatottabb ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum előtt – közölte a Magyar Nemzetnek készített júliusi közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet hétfőn.

A kormánypárti intézet szerint nagyon vezet a Fidesz

A közlemény szerint a kormánypártok 52 százalékot szereznének, szinte ugyanannyit, mint az európai parlamenti választásokon, míg a DK és a Momentum 11-11 százalékot érne el.

A Jobbik támogatottsága 9 százalékos, amely az intézet szerint jól mutatja, hogy a szavazótáboruk továbbra sem aktív. A "belpolitikai botrányoktól júliusban sem mentes" MSZP-Párbeszéd a biztos szavazók esetében 7 százalékon áll, tehát – írták – "Tóth Bertalanék vesszőfutása" továbbra is folytatódik.

A mandátumszerzési küszöböt jelentő, a biztos szavazók körében mért 5 százalékos támogatottságot a "női társelnök nélkül maradt" Lehet Más a Politika (3 százalék), a Mi Hazánk Mozgalom (3 százalék) és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (4 százalék) sem éri el – tették hozzá.

A kutatásból kiderült az is, a teljes felnőtt népesség körében is stabil a Fidesz-KDNP előnye, a kormányzó szövetségnek 41 százalékos a támogatottsága.

Az ellenzéki pártok támogatottsága a választókorú magyarok körében továbbra is egyszámjegyű, de a népszerűségük itt kiegyenlítettebb: a Demokratikus Koalíció és a Jobbik 7-7, a Momentum 6, az MSZP-P szövetség pedig 5 százalékon áll – olvasható a közleményben.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. július 2. és július 28. között 5000 ember személyes megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A mintavételi hiba 1,4 százalék.

Kép és szöveg: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hát akkor dicsértessék a Jézus Krisztus meg a Negro-sötét nemzeti pusztaság! Végre megpihent az Úr, csak a hülyék anyja várandós folyamatosan. Ez természetesen nem függ össze semmivel, csak Mráz Ágoston tudományos elmebeteg nyomán néha eszembe jut. Ha még ébren nem is vagyok, de magamhoz képest derékszögbe lendültem, a kormány seggéből kilógó Nézőpont Intézet elemzése nyomán, még mielőtt leinnánk magunkat örömünkben. A lényeg az, hogy a Nézőpont Intézet megkutatta. Mert ez a valóság a Karmelita Dunára néző, panorámás puritánságából, és a szabadságharcos, győztes csatakiáltások zajában. Meg a világszívonalú, 2,2 milliárdból épülő kisvárdai termálvizes lórehabilitációs központ is köszöni szépen, jól van. Mert lovas nemzet vagyunk, vagy mi a jóisten! Adjuk meg a módját, merjünk nagyot álmodni! Kontinentális hiányt pótolnak a létesítménnyel. Az jó, mert 2010-hez képest Magyarországon, nem csak a populáció hanyatlik demográfiailag, de a lovak száma is csökkent (64 800-ról 52 100-ra), szóval jó az irány. A prioritások felismerése nagy erőssége volt mindig is ennek a kormánynak. Ezért terveznek Kisvárdától néhány kilométerre, a semmi közepére, Szabolcsveresmartra luxus-teniszakadémiát is. Mert ha a pénzes emberek igénylik, akkor kell ilyen. Az igaz, hogy mindeközben a 2,2 milliárdos lówellness-központnak és 2,5 milliárdból épült stadionnak helyet adó Kisvárda egyik iskolája a szülőktől kért pénzt,hogy le tudják burkolni az intézmény udvarát, de nyugi: nekik a haza az első! Nem részletezem, a NER mézesmadzagjai már csak ilyenek, de tíz éve még mindig van egy elég széles közönség, amelyik rendületlenül zabálja a moslékot, amit eléje hánynak az elvtársak. Hát hajrá!
Eladott Ország
A Nézőpont Intézet alaposan körbekémlelt – mint Matolcsy mester, amikor értesült a remek hírről: mégsem az ő magánügye, hogy mire költi a mi pénzünket – és azt kellett látnia, hogy Magyarországon másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség ÉRZÉSE. De tényleg. Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 99,9 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek. Ezek a nézőpontok és Mráz Ágoston, korábban is annyira hülyék voltak, hogy kiálltak a Klubrádió szívatása mellett, mondván nem írták alá a papír hátoldalát a pályázaton. Cd-n kellett beadni. мразь (mráz) oroszul szemét embert jelent. Nomen est omen!
Nessy
Aztán majd jön a nyaff,nyaff a magas árak, a szociális, egészségügyi ellátás romlása, az oktatás problémái matt! Addigra elfogy a krumpli, meg a kétezer forint, mire ezekre rájönnek, de addigra már nyert a fidesz!
Desischado
Persze hogy vezet a fidesz, ha a nézőpont fidesz nyalonc intézet mondja, akkor az úgy is van. A birkáknak nyilván bejön, azk mindent elhisznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.