Varga Judit igazságügyi miniszter vasárnap a Sziget fesztivál európai uniós pontján beszélt arról, hogy a techcégeket meg kell regulázni.

Félti menekültellenes üzeneteit a kormány – megregulázná a Facebookot

Az "EU és a Facebook-társadalom – kihívások és megoldások" című előadásában a miniszter arról beszélt, hogy az elkövetkező évtizedek egyik legnagyobb kihívása lesz a nagy multinacionális vállalatok túlhatalmának szabályozása. Mint kiderült, az Igazságügyi Minisztériumban már alakult is egy munkacsoport a kérdés áttekintésére, hogy meddig terjed a véleménynyilvánítás és a techcégek által gyakorolt cenzúra szabadsága, mi a helyzet az adózás, az adatvédelem terén.

Varga Judit a jelenlegi helyzetet elsősorban azért tartja aggályosnak, mert "ezek a cégek egyre inkább politikai és társadalmi aktorokként lépnek fel a világban".

Nemcsak arra koncentrálnak, hogy a maguk területén jobbá tegyék a világot, hanem próbálják a mögöttük álló tulajdonosok meggyőződése szerinti világképet ráerőltetni a felhasználókra. Például a Facebooknak nem dolga, hogy cenzúrázzon bizonyos migrációval kapcsolatos híreket.

A tárcavezető szerint alapvető fontosságú, miként tud az állampolgár eligazodni a digitalizációs térben, hogy tudja, a techcégeknél milyen tényezők alapján és kik cenzúrázzák a bejegyzéseiket. Magyarországon jelenleg 5,4 millió ember használja a Facebookot, 1,9 millióan az Instagramot, tehát az itt élők aktívan vannak jelen a digitalizációs térben. "Erős alapjogi kihívásról beszélünk, az embereknek világosan látniuk kell, ki őrzi az őrzőket" – fogalmazott Varga Judit.

A miniszter szerint az EU is próbálja lekövetni, hogy a személyes alapjogok mellett a véleménynyilvánítási szabadság ne sérüljön, de ennek nehéz a jogi eszközét megtalálni a virtuális térben. "Érdemes lenne ezzel a területtel mélyrehatóbban foglalkozni, hogy a multinacionális vállalatoknál kik és milyen szabályok, átláthatósági követelmények mellett hozzák meg döntéseiket. Az Európai Bizottság új elnöke, Ursula van der Leyen is a fair share szükségességét említette. Ahogy a techóriások saját céljaikra használják virtuális tereinket, úgy hozzá kell járulniuk a teherviseléshez" – mondta, hozzátéve, hogy a digitális szolgáltatások adózására vonatkozó kezdeményezés egyelőre megfeneklett a tanácsban, de a téma folyamatosan jelen van, az OECD-n belül is zajlik a vizsgálódás.

Forrás: index

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Juditka is csak egy beképzelt, seggnyaló picsa, aki csak azért végzett jogot, hogy aztán büntetlenül lophasson, mint a többi fideszes jogász...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Eladott Ország: Egyet felejt el a nagys asszony, hogy a mai fiatalok pont a világháló miatt egyre többen jól bírják az angol nyelvet, és fütyülnek a kormány propagandára. érdekes elolvasni Kovács Zoltán ferdítését, és az eredeti cikket. Bár, ha fizetnek a techcégek, akkor nem lesz probléma! Tényleg ideális (i)gazságügyi minisztert választott O.V.
tulipan
@evacica: Ne csodálkozz, az ifjúságot pláne zabáltatni kell!!
Aki Én
Csak a fidesz cenzúrázhat bizonyos orbánnal kapcsolatos híreket.
kokopelli
A Lölő megmondta anno,hogy ő jobb mint a Zuckerberg,ergo majd ő megregulázza Facebook-ot!
Ő lesz a "Saltberg" mint ellenlábas?
Eladott Ország
Közben Moszkva külvárosában Varga Judit igazságügyi miniszterré felkent női futballista a Sziget fesztivál európai uniós pontján osztotta meg Orbán Viktor nézeteit arról, hogy munkacsoportot hoznak létre az Igazságügyi Minisztériumban a techmultik (Facebook, Google) szabályozásával kapcsolatos kérdések áttekintésére. Igen, komoly, létező problémáról van szó (adóoptimalizálás, adatvédelmi aggályok, ismeretlen algoritmusok szerinti tartalmak, szűrések), de Varga Judit populista orbánistát olvasva, semmi jóra nem érdemes számítani. Varga Judit a Facebook, ill. Google tervezett cseszegetése helyett inkább foglalkozna azzal, hogy a Microsoft korrupciós botrányában érintettek ne úszhassák meg ezt a disznóságot is! Én Varga Judit fidesztetü elmebaját, és kompetenciáját tartom aggályosnak. Csinálj magadnak egy hasonlót, mint a Facebook, te degenerált narancskurrva, és oda azt engedsz be, akit akarsz, úgy szabályozod, ahogy te akarod. Annyira eszméletlenül sötét, buta emberekkel van tele a fidesz, hogy az elképesztő. Aggályosnak tartja a mocskos fideszluvnya, hogy nem hazudozhat ott kedvére a kurmánykája, nem moshat agyat, ahogy saját médiáiban teszi. Vegyétek meg magatoknak fidióta gyökerek. Pontosan olyanok vagytok, mint az 45 után a kommunisták, mindenki ellenség meg áruló, elég csak rámutatnotok, lábbal tapossátok a legalapvetőbb törvényességet is, a szemétláda bűnöző cigánnyal, Handóval és Polttal együtt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.