Budapestet "fel kell szabadítani a térkövek fogsága alól" és vissza kell zöldíteni a várost – mondta Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus közölte, Tarlós István főpolgármester az Óbudai Egyetemen arról beszélt, Budapesten nincs több hely fákat ültetni, ami szerintük a városvezető "teljes alkalmatlanságát" bizonyítja.

Kiemelte, nem a fáknak, hanem azoknak a szürke térköveknek nincs több hely, amelyeket a "fideszesek számolatlanul öntöttek a budapestiek nyakába".

Horváth Csaba szerint a Tarlós István főpolgármestersége alatt kivágott fák visszaültetésével egy "hatalmas erdővel" gazdagodhatna a város, amely így egy jobb és élhetőbb hellyé válna.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@3dwhite: Ha Lőrinc barátnak faiskolái lennének, fát kéne ültetni a kéménybe is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Az a baj ezekkel a városvezetőkkel, hogy amit egyszer letérköveznek, inkább ötször kicserélik, mint egyszer növényt ültessenek.
verőce21
Van még egy kedvelt "építőanyaguk", a fehér festék. Olyan kerékpárutakat tudnak vele építeni, uniós támogatással, hogy ihaj!
reagens
Tarlós több, mint 9000 fa ültetését intézte el. Az MSZP mennyit?
rokker33
@reagens: és mennyit vágatott ki? Arról nincs adat mindig csak a jót hozzák nyilvánosságra! Mennyi teret betonoztak már le Budapesten az elmúlt 8-10 évbe?? Miért nem parkosítás lenne hely bőven az anyagi része is megoldott hiszen Orbán talpnyalòja Pista simán ad neki annyit hogy 10 parkot megtud építeni!
görbetükör
@reagens: Az MSZP megvédte a fákat. Mert tilos volt kivágni, tilos volt a Városligetet szétrombolni, meg a Balatont, meg a Fertő tót, meg a védett területeket!
Macskaszem
@3dwhite: Ha Lőrinc barátnak faiskolái lennének, fát kéne ültetni a kéménybe is.
reagens
@rokker33: Biztos találsz róla statisztikát, de én nem számolgattam!
reagens
@görbetükör: Na, az MSZP aztán védte Magyarországot nagyon! Mindent eladott, ellopott, ami csak volt!
reagens
@görbetükör: @rokker33: Egyébként, ha már itt tartunk, a Demszky érában hány fát vágtak ki? Csak azért legyen már mivel összehasonlítani a Tarlós érában kivágott mennyiséget!
görbetükör
@reagens: Most mi a különbség? A Fidesz lop és nem maradt már szinte semmi!
Az MSZP le lett váltva, most jobb?
reagens
@görbetükör: Fogalmam sincs. Nem én kezdtem el érdeklődni, Tarlós hány fát vágatott ki. Annyi biztos, az adat akkor ér valamit, ha összehasonlítjuk Demszkyével!
Egy megjegyzés volt csak részemről! Tudod, ez így korrekt!
reagens
@görbetükör: Bocsika, de itt nem a lopáson volt a hangsúly, amit a tolvaj ballib kormány támogatói előszeretettel harsognak, hanem a fakivágás.
Lehet adatokat hozni, ha valakit érdekel! Én annak örülök, hogy Tarlós igen helyesen majd tízezret ültetett. Demszky egyébként mit tett Budapestért? Esetleg felsorolhatnád, ha már itt a hasonlítgatásnál tartunk!
görbetükör
@reagens: Nem korrekt.
Tarlós idejében kezdték lebontani a Városligetet, irtják a fővárosi száz éves fákat, kiserdőket. Ilyen mértékű rombolás még nem volt ebben a városban!
reagens
@görbetükör: Úgy tudom a Városliget tervei Eu-s díjat nyertek! Demszky mit is tett? Azzal még adós vagy!
görbetükör
@reagens: Nem, aki kritizálja a Fidesz lopásait, egyáltalán nem szükségszerűen ballib kormány támogatója.
Egyszerűen olyanok kritizálnak, akik megvetik, utálják a tolvajokat.
És hogy más is lop. semmit nem kisebbít. Ha a te pénztárcádat ellopja egy tolvaj, elvárod, hogy megbüntessék. Nem lehet felmentő körülmény részéről, hogy még ezer és egy más tolvaj is van!
görbetükör
@reagens: Rosszul tudod. Ne itt hadoválj, ne annak, aki itt született, itt él, mondd az ilyen ostobaságokat annak, aki vagy ma született, vagy a világ másik felén él!
reagens
@görbetükör: Azt hiszem sokadjára írom le, itt most a fakivágásokról beszélünk! Jó lenne, ha koncentrálnál!
verőce21
A maszop csak Budapestben gondolkodik, vidéken nincs döntő támogatottságuk. De vidéken kell hagyni (támogatni) őket nyerni, lássuk, mit tudnak megvalósítani.
Rögtön fideszpártiak lesznek!
görbetükör
@reagens: én is erről beszélek! Ilyen mértékű fa és erdő pusztulás még nem volt ebben a városban, mint most!
Ami a Városligetet illeti, annak idején az alapítói törvénybe hozták, hogy nem lehet beépíteni, meg kell hagyni parknak. Ezt a mostani vezetés megváltoztatta és pusztít azóta is minden fát, ami csak útjában van!
rokker33
@reagens: Nem tudom, hogy Demszki korában hány fát ültettek és vágtak ki, de nem is fontos már nincs hatalmi pozícióba!Viszont tapló Pista több kárt okozott azzal, hogy tereket betonoztatott le és a belvárosban indoktalanul sok egészséges fákat vágatott ki a helyére pedig beton vagy semmi sem került.Az a 10 e fa nem bizonyított nincsenek adatok hová lettek ültetve vagy kinek az érdekei miatt lettek ültetve ettől függetlenül a belvárosban még a beton a divat nem a terek kialakítása parkosítás faültetés!!
advocat
Megy minden! Minden ami komenista! A fák is! meg a felüljárók, mert rondák. A város meg a szenny és mocsok városa!
reagens
@rokker33: Nekem tetszik ahogy Tarlós fejleszti Budapestet.
Borsodi
@rokker33: A térkövezés évek óta Putnokon is igen fölkapottá vált,már a térkőre is tér köveznek ,lassan az utcák is térkővel lesznek borítva ismerősök hivatali dolgozók udvara vajon térköves?
rokker33
@Borsodi: Kazincbarcika szépen fejlődik nem csak a bérházakat újítsák fel és festenek rá különböző festményeket hanem a parkok játszóterek is szépen fejlődnek járdákat utakat építenek.Persze nem seggnyalo fideszes van én Szitka Péter el megvagyok elégedve!! Putnok elavult büdös város még Ózd is lehagyta már ott is szépen épül minden persze nincs fideszes polgármestere azért fejlődik!!!
rokker33
@reagens: hát ha ezt fejlődésnek gondolod nézd meg Kazincbarcikát vagy Ôzdot! Egyre szebb lesz folyamatosan építik a parkokat játszótereket bicikli utakat! Budapest egy elavulr város a vezetővel együtt!Nincsenek már új használható ötletek!! Minden a betonrôl és a pénz lopásról szól, ahol nincs fideszes polgármester ott van fejlődés nekem ez a véleményem !!
Borsodi
@rokker33: Az biztos,hogy Barcika már Ózdhoz képest másvilág nekem nagyon tetszik,szívesebben laknánk ott mint Ózdon.De Putnok az egy csikágó a legalja és a legbüdösebb város az biztos még egy Tesco sincs .Nekem is az a véleményem ahol a fidesz van hatalmon ott nincs fejlődés,a felújítási munkákat meg ha közmunkásokkal végeztetik annyit is ér.
papa.49
Én csak egyet kérdeznék HOL VAN MOST A MÉREGZŐD ILLÉS ELVTÁRS, AKI A SEGGÉT VERTE A FÖLDHÖZ A LISZT FERENC TÉRI MÉLYGARÁZS ÉPÍTÉSE KAPCSÁN ???
Az is balfaszság volt, meg a Kossuth téri is !!!
reagens
@rokker33: Budapesten élek, így maradok ennél. Barcikán, Ózdon évek óta nem jártam. Budapest fejlődésével elégedett vagyok, mert Demszky után a fejlődés fénysebességű!
rokker33
@reagens: Ja de Tarlosnak nem volt nehéz dolga. Demszki tényleg nem csinált semmit amibe belefogott az félbe maradt vagy milliárdos többlet költséggel lett kész! Tarlós azért csinált valamit nem sokat hisz ennyi év alatt ilyen háttérrel (Fidesz) sokkal többet megtudott volna csinálni de már öreg nem értem miért erőlteti a 3. ciklusát biztos lett volna jobb fideszes ember helyette!
reagens
@rokker33: Látod, ezzel nem lehet vitatkozni. Az, hogy Tarlósnak a lehetőségei és a tényleges teljesítménye mennyire távol vannak egymástól, nekem megítélhetetlen. Ez a tipikusan "mi lett volna ha..." kategória.
Demszky liberális volt, Tarlós ha nem is Fideszes, de jobboldali. A két teljesítményt összevetve nem kétséges, ki tett többet.
A Karácsony- Puzsér- Berki és futottak még kategória számomra hiteltelen és épp olyan politikai attitűddel rendelkezik, mint a semmit nem fejlesztő Demszky. Innen valójában nincs választási lehetőség, ha az ember Budapest fejlődését szeretné.
Nem mondom, hogy mindenki így gondolkodik, de gyanús, hogy a többség hasonló folyamatokat és logikát lát!
Nessy
@reagens: Minden relatív. Lehet, hogy a főváros olyan részén élsz, amit még elkerült a fairtás, betonozás, stadion és mély garázs építés. Legfeljebb "izléses, tájba illő" luxus villák, lakóparkok! Ott csak a fákat vágják ki, mert útban vannak az építkezésnél, meg elveszik a panorámát.
reagens
@Nessy: Annyira unalmas már a fákat ilyen elvakultan és gondolkodás nélkül védő vélemények. Van amiket ki kell vágni és van, ahová ültetnek. Ezt majd a vezetés eldönti. Nem kell önjelölt felforgatóknak lázadni a fejlesztés és a tervek ellen!
Nessy
@reagens: nem vagyok elvakult! A faültetés ellen sincs kifigásom, csak éppen nem mindegy milyen "fákat" ültetnek, hogyan, és mennyire gondozzák, míg megerősödik! Nem kevés kis husángnak a pusztulását láttam az elmúlt két évben! Célszerűbb lenne, ha a "vezetés" helyett szakemberek döntenének. Hidd el. hogy pár évtized alatt láttam, hogy váltják fel a az öreg, kivágott fákat előnevelt pár éves konténeres fákkal, amik jó része ma már komoly lombkoronával rendelkezik! Nem mindenki ostoba, aki az értelmetlen pusztítás ellen emeli fel a szavát.
reagens
@Nessy: "Emlékszünk arra, hogy a rendszerváltást követően miként épült fel a Budakeszi út és az Árnyas út között fekvő ősfás telken a Lauder Javne iskola? Mely ingatlant Demszky Gábor akkori főpolgármester bocsátotta a milliárdos Lauder rendelkezésére, ingyen, 99 évre?

Mekkora fakivágás volt ott? Csak úgy repkedtek a szilánkok, dőltek a gyönyörű, több száz éves ősfák. Tiltakozás? Környezetvédőktől? A külügyminiszter Jeszenszkytől? A budapesti értelmiség krémjétől? A nagy rohadt kuss volt ott.

Nos, mondjuk ki a szentenciát tehát azoknak, akik a kettős mércét a birkák elleni atomfegyverként használják: addig, ameddig legalább visszamenőleg a mostani városligeti zöldfelület-növelés ellen tiltakozók azt a fairtást nem ítélik el, akár üvöltve, akár csöndben, írásban, akár jajveszékelve a földön hemperegve, rendőrt leugatva, egy szavukat nem hisszük őszintének.

És azonos mércével mondjuk ki, ha ezt nem teszik meg, a Lauder-iskolát tervezőket és építőket nevezik ezzel visszamenőleg, de azonnal joghatállyal nem normálisaknak, börtönbe vetendő elmebetegeknek és gyilkosoknak."

888.hu/piszkostizenketto/a-fakivagas-elleni-kuzdelemben-sem-lehet-ur-a-kettos-merce-4048745/
Nessy
@reagens: Nos, nem elmebeteg és gyilkosok, csak figyelmetlenek, és nem akarok senkit börtönbe küldeni! De azért ha 20 évvel ezelőtt ostobaságot csinált valaki, azt talán nem kellene követni. Most 2019-t írunk, és immáron nyolc éve más áll a főváros élén! De azt hiszem, egy ez meddő vita! Neked így tökéletes, másnak nem! Varietas delectat!
reagens
@Nessy: Természetesen, nekem nincs bajom az Orbán kormánnyal!
silber13
@rokker33: Volt egy barcikai zenész haver, ő lelkesedett Barcikáért, és nem véletlenül

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.