„Az abortuszvitát kormányzati útra terelni meggyőződésünk szerint ugyanolyan hiba lenne, mint az állami iskolákban a hitoktatást kományintézkedéssel bevezetni” – mondta harminc évvel ezelőtt. Kövér László házelnök a III. Budapesti Demográfiai csúcson dörgedelmes beszédet tartott a halál kultúrájáról, amelynek meglátása szerint az egyik legsarkalatosabb kérdése az abortusz. Kövér ennek megfelelően hosszan beszélt az államszocialista időkben végrehajtott abortuszokról, ami szerinte önmagában is indokolta a Fidesz jelen családpolitikáját. Kövér 31 éves parlamenti képviselő volt, amikor a Reform magazinban 1990. július 13-án megjelent vele, valamint Orbán Viktorral és Deutsch Tamással egy interjú. Orbán Viktor például azt mondta, hogy „akik a jelenlegi évi kilencvenezres abortuszszámot ilyen [törvényi] eszközökkel akarják két-háromezerre leszorítani, nem emberek, szörnyetegek”. Kövér pedig arról beszélt, hogy a lányok, asszonyok „nem hobbiból járnak abortuszra”.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Fogamzás-gátlóról nem hallott senki.
Nessy
Akkor az volt a véleménye, mára változtak az idők és a vélemények! Ma, hatalmon lévén, szavazatokért, mindenre hajlandók, még saját maguk lejáratására is!
F_Viktor
@Nessy: Azt hazudják amit éppen a pillanatnyi érdekük megkövetel. Teszik, mert megtehetik, a nyáj körében olyan jól sikerült az agymosás, hogy nincs aki számon kérje tőlük ezeket a mindennapos hazugságaikat.
Nessy
Egy bizonyos kor, és állapot felett sokan lesznek bigott erénycsőszök!
Persze, akkor már könnyű, hiszen nem fenyegeti őket a "test ördögének kísértése"!
Málna
Azzal semmi baj nincs, hogy változott a véleménye, mindannyian így vagyunk ezzel bizonyos dolgokban. De ez az ember a szélsőséges nézeteivel már csak árt a Fidesznek, ideje lenne a süllyesztőbe dobni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.