Roma szervezetek indítottak aláírásgyűjtést azért, hogy állítsák vissza a tankötelezettségi korhatárt 18 évre. Az egyik kezdeményező egyesület vezetője azt mondja, a roma fiatal nemzedék tanulni akar, csak ehhez esélyre van szükségük.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
Ha valóban tanulni akarnának, akkor tanulnának. Az én gyerekem is elmúlt 16, mégis iskolába jár. Fura, mi?
Málna
A magam részéről még lejjebb vinném a korhatárt, vagy meg is szüntetném azt. Aki tanulni akar, az úgyis tanul, aki nem, az meg csak visszahúzza a többieket, többnyire minden téren kárára van az adott osztálynak. Pláne, ha két évvel idősebb, mint az osztálytársai...
Aki Én
@Málna: ...16 éves gyereked van...? Csalódtam, eddig a fiatalságodnak tudtam be a tájékozatlanságodat.
Málna
@Aki Én: Azt írtam, elmúlt 16 éves. Az nem azt jelenti, hogy 16 éves. Basszus, ne csináljátok már...
A tájékozatlanságom pedig egyszerű érdektelenségből fakad. Híradót nem nézek, és eddig nem is olvastam politikai és közéleti híreket. És ez újra így lesz, ha azt veszem észre magamon, hogy kezdek olyan mániákus lenni, mint ti.:-)
(És még így is mennyivel jobban átlátom a dolgokat, mint itt a többség...)
reagens
Ha tanulni akarnak, miért akarják erőszakkal 18 éves koráig iskolába kényszeríteni? A hatalmas tudásszomjtól úgyis maguktól tódulnak az iskolákba és kitartóan tanulnak, hogy orvosok, ügyvédek, mérnökök legyenek!
Sőt! A cigányokat a saját értelmiségi rétegükkel taníttatnám! ŐÚk jobban megtalálják a hangot velük! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@reagens: jár a pofád,közben 16 évesen maradtál ki a 6. ból és levelezön ,30 éves korodra lett meg a 8 elemid. nem voltál buta gyerök csak sosem hasznátad az eszed,...ugyan úgy mint mint manapság! te a mai napig a vakaródzásból élsz (tengödsz)
csak úgy....
@reagens: még mindíg nincs érvényes genetikai teszted,...te kipcsak cigó.
vacsi
Évente több tízezer gyerek (itt ezek szerint a cigánygyerekekre gondolnak) nem azért vész el, mert kitiltják őket az iskolából, hanem azért, mert 16 éves korukra a java részük nem tudja a nyolc általánost elvégezni! Most akkor 18 éves korukig el tudnák?! Nyilván nem! Viszont a családi pótlék kellene!
csak úgy....
@vacsi: aztán a "cigány sorsban" tengödö magyarokról mi a véleményed? az is a származás és a genetika?
Aki Én
@Málna: ...ja, akkor én is 16 múltam :)
csak úgy....
@durbincs: belém vagy zúgva,te kétlaki pisixex kedvelö miki ? atyád forog az sírjába?
vacsi
@csak úgy...: A saját példánkat hagy említsem: 4 gyereket neveltünk fel, én főállású anya voltam, a férjem dolgozott. Sokat nem keresett, de megéltünk. Viszont, amit fontosnak tartottunk, hogy a gyerekek szeressenek olvasni, érdeklődők legyenek, és tanuljanak. Sok mindenre sajnáltam a pénzt kiadni (ami nagyon kevés volt), de könyvtárba jártak, sokat kirándultunk, színházba vittük őket, és mindegyik sportolt, zenét tanult (az iskolában, illetve a zeneiskolában). Szóval, kevésből éltünk, viszont ma mind a 4 gyerekem diplomás, jó állása van, szép családja, unokáink. Így is lehet - ha igény van rá!
reagens
@vacsi: Nagyon jól látod de itt sokat hazudoznak. Vigyázz velük.
Málna
@Aki Én: A 16 múltam és az elmúltam 16 nem pontosan ugyanazt jelenti.
Mellesleg remélem, hogy nem olvastad a cikket, és így csupán a tájékozatlanságodból fakad, hogy nem érted, miért ezt és így írtam.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.