Kiderítette a Magyar Nemzet, hogy a Népszabadság, a Blikk, a Vasárnapi Hírek és a Metropol tizenegynéhány milliót kapott azért, hogy kormányzati PR-cikkek jelenjenek meg bennük. Szintúgy el lett látva anyagiakkal néhány vidéki lap is, hasonló célokért. Bezzeg a jobboldal nem szórakozik ilyen apróságokkal, hogy fizetni cikkekért. Ők nagyban játszanak.

Forrás: gulyas.blog.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nanena
A blog azt sérelmezi, hogy kormányzati PR cikkekért fizetnek lapoknak. Ezzel még nem is lenne olyan nagy probléma. De tudjuk, hogy ezek a lapok valójában azért kapják ezt a pénzt, hogy a kormány szócsövei legyenek. Hányszor állapítottuk meg az utóbbi időben egy-egy Népszabi, Blikk vagy mondjuk Index cikket olvasva, hogy ezek nagy valószínűséggel fizetett vélemények?! Hiszen ha a lakosság együntetűen egy oldalon áll egy kérdésben a kormánnyal szemben, akkor a kormánynak ha csak látszólagosan is, de meg kell osztania a közvéleményt azt mutatva, hogy olyanok is vannak akik az ő álláspontjukat képviselik.
basatu
No-no,a Hócipő és a pártkelte ott van,azaz ők is kaptak lóvét hogy azt propagálják amit tisztességes ember nemtesz.
tsabeeka
@nanena: veszélyesen keversz dolgokat. "tudjuk, hogy ezek a lapok valójában azért kapják ezt a pénzt, hogy a kormány szócsövei legyenek" - én meg dolgoztam/dolgozok olyan lapoknak, amelyekben jelennek meg kormányzati hirdetések. egynél olyan szinten is, ahol tudtam volna arról, ha bármi ilyen lett volna. és nem volt. a pénzt ráadásul egyáltalán nem a kormánytól kapják, hanem ügynökségeken / sales house-okon át, azok meg nem kérnek csak megjelenésszámot. ez a hirdetés része.

az, ha x lapban olvasol egy véleményt, amivel nagyon-nagyon nem értesz egyet, és szerinted "csak az írna ilyet, aki pénzt kap érte", szóval ilyenkor gondolj kicsit bele, hogy valószínűleg ő is éppen így gondolkozik a te véleményedről.

ezzel együtt persze vannak elfogult médiumok és újságírók, csak kár mindent keverni, m nagy butaság lesz a vége :)
nanena
@tsabeeka: Nem mondtam azt, hogy egy-egy cikket rendelnek meg. De tulajdonláson, támogatáson, szponzoráción, reklámon keresztül elvárják, hogy olyan hangvételű, szellemiségű cikkek szülessenek, amelyek az ő nézeteikhez állnak közel. Csak az nem mindegy, hogy ezt valaki saját zsebéből vagy közpénzből fedezi.
Az, hogy te dolgoztál, dolgozol lapoknál, az nem zárja ki, hogy nekem is lehetnek olyan ismereteim a témában, amik tényszerűen ezt igazolják. Talán láttam már olyat, amikor tulajdonos, támogató előírta a cikkek tartalmát és cenzúrázta azokat. Egyszerűen a pénzéért ezt várta el. Lehet beszélni a sajtó függetlenségéről, de szerintem a sajtó sosem az.
Egyébként az általam közölt vélemény sem független. Hiszen ezt gyakorlatilag én finanszírozom, ezért az én véleményemet tükrözi.
És bocsáss meg elfogult véleményemért, de azt nem tartom butaságnak.
Ha újra kevertem volna dolgokat, az nem a véletlen műve. Zavart elme.;)
tsabeeka
@nanena: a "láttam már olyat" az természetesen oké, csak akkor ne azt mondd, h "a sajtó sosem független", hanem azt, h te vagy vkid látta, h az xy lap/rádió/tévé nem az.

szóval az én akár csak egy darab ellenkező tapasztalatom is kizárja azt, hogy általában igaz legyen, amit mondasz. mondd ki, hogy az x lap y tulajdonosa. azt nem értem, hogy ez miért jelentené azt automatikusan, hogy minden lap minden munkatársa ilyen. kicsit fekete-fehér ez a nézet, pedig a világ nem az :)
nanena
@tsabeeka: Ezen vita stílusa számomra már nem elfogadható. Érvrendszered számomra nem meggyőző. Ezennel ezt a vitát befejeztem. Nincs értelme. Ebben a kérdésben neked és nekem is megvan a saját véleményünk. Ez tapasztalatainkból kiindulva nem fog közeledni. De kérlek ne vindikáld magadnak a jogot, hogy valamihez csak te érthetsz. Amúgy pedig a mai események tükrében ez egy semmiség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.