Forgalomkorlátozásra kell számítani ma Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A stadion megnyitójára, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre mintegy hetvenezer szurkolót várnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a metró és az 1-es villamos igénybevételét javasolja.

Stadionavató: forgalomkorlátozás lesz ma a Puskás Aréna környékén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 15 órától 23 óráig lezárják a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között, továbbá az Ifjúság útját. Lezárásra kell számítani az Istvánmezei út, a Cházár András utca és a Verseny utca egy-egy szakaszán is.

A Thököly út, a Hungária körút és a Kerepesi út által határolt területre csak az ott lakók hajthatnak be. Emellett ma 7 órától 23 óráig tilos megállni a környéken.

A BKK a közleményében azt írta: a stadion bejáratai a Dózsa György út és a Stefánia út felől érhetők el. A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy semmiképp se autóval közelítsék meg a stadiont, hanem a közösségi közlekedést vegyék igénybe, a társaság sűrűbben indítja majd járatait.

A megszokottnál lényegesen gyakrabban jár majd a 2-es és 4-es metró, az 1-es villamos, sűrűbben indul a 7E autóbusz, a 178-as buszjárat útvonalát Pesten a Bosnyák térig meghosszabbítják, emellett ideiglenesen minden Thököly úton közlekedő busz megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál is.

A forgalomkorlátozások miatt egyes járatok – 30-as, 95-ös és 130-as autóbusz, 75-ös és 77-es trolibusz – útvonala megváltozhat előreláthatóan 15 órától az utolsó járatok indulásáig.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/KKBK

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ma tobzódik a húgyagyú élete fő művében.
nevemnick
A main kívül a legközelebbi meccs mikor lesz?
Csak a stadion kihasználtsága miatt kérdezem... :D
tudode
Puskás Ferenc ha ma élne 100%, hogy a rongylabdájával nem kerülne be a foci élvonalába, mivel oda csak a gazdagok két ballábas, túlmozgűsos csemetéi juthatnak be, annak jóvoltából, aki az országgal együtt a sportot is elkommunizálta!
namihami
Péntek délután? Remek.
De lett volna egy még jobb őtletem. Inkább egy hétközi napon kellett volna avatni, mert az még nagyobb káoszt okozott volna.
És ez csak egy stadionavató. Képzeljétek el, mi lenne itt ebben a városban, ezzel a közlekedéssel egy olimpia esetén. A Sidney-i lakosok elköltöztek arra az időre, de a budapestiek hova mehetnének? Az lenne az igazi orbáni káosz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.