Nagy-Britannia napokig csócsálta a hírt, hogy Meghan Markle angol hercegné 600 ezer forintos Stella McCartney-kabátja a berettyóújfalui Beriv üzemében készült, ahol a dolgozók ezer forintot keresnek óránként. Azt hihetnénk, hogy ilyen történeteket csak Ázsiából hallani, pedig felénk is mindennapos, hogy a luxuskategóriájú termékek olyan varrónők kezei közül kerülnek ki, akik még a minimálbért sem keresik meg.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért ennek az árfolyamdolognak különös szokásai vannak

igaz én azt sem igazán értettem soha, hogy lehetnek cégek folyamatos ÁFA visszaigénylők

Nem csitul a közhangulat – legalább is a derék média már a sokadik húst (na jó zömmel csak mócsing) rágja le róla – arról a hírről, hogy „Meghan Markle angol hercegné 600 ezer forintos Stella McCartney-kabátja a berettyóújfalui Beriv üzemében készült, ahol a dolgozók ezer forintot keresnek óránként.”!
Hic & nunc nem foglalkozom a dolog bulvár részével, sem a bérmunka dolgaival. A ruha belső címkéjének értékével sem. (már többször meséltem, hogy évekkel ezelőtt a barátom vett egy új kártyát a BMW-je klímájához, mikor beájult az áráról és kérdezte mi kerül ebbe ilyen sokba, jött a válasz: az, hogy rá van írva BMW)
No de hagyjuk és csak egy érintett kiragadott gondolatával foglalkozom. „Ha árat akarunk emelni, a megrendelők megsértődnek, mindenki az évekkel ezelőtti árhoz ragaszkodik. Eközben változik az euró árfolyama, romlik a forint és importálnunk kell a festékeket, valamint az alapanyagokat.” – mondja én meg rácsodálkozom. Hogy ez van? A valóban sokat nagyon sokat romló (azt most hagyjuk, hogy szerintem tudatosan rontott) árfolyamnak ilyen spéci hatás-mechanizmusa lenne? Az alapanyagokra árára hatással van a késztermékére meg nem??? =))
KisGenyo2
Amennyire tudom a gyöngyhalászok sincsenek túlfizetve...
Sokan csinálják, ez a baj. Ha hiányszakma lenne a varrónő is, sokkal jobb bérek lennének.
A kukások nettóban ennek közel a dupláját kapják. Mert kevesen vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.