Jövőre elkezdődik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágának újjáépítése 2,1 milliárd forintból, a munkával a tervek szerint év végéig végeznek – mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szerdán, Balatonfenyvesen a kisvasút somogyszentpáli ágán befejezett pályafelújításról tartott sajtótájékoztatón.

2,1 milliárd forintból újítanak fel egy kisvasutat jövőre
Fotó: Youtube

A balatonfenyvesi gazdasági vasúton a hétvégén indult újra a forgalom a tavaly óta több szakaszban zajló felújítási munkák befejeztével.

Az átadón Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, a kisvasút pályájának rekonstrukciójára

a kormány a 2016-os keskeny-nyomközű vasutak fejlesztését előirányzó döntésével 433 millió forintot biztosított, amelyet a vasúttársaság további 41 millió forinttal saját forrásból egészített ki.

A felújítás folytatásáról elmondta, a MÁV a forrást megkapta, így jövőre megkezdődik a fenyvesi kisvasút Imremajortól Csisztafürdőig tartó, 18 éve üzemszünet alatt álló, így mára növénnyel borított 8,3 kilométeres szakaszának a teljes újjáépítése.

A MÁV elnök-vezérigazgatója szólt arról is, hogy az idei nyári főszezon két hónapjában

több mint 54 százalékkal nőtt a fenyvesi kisvasút utasforgalma tavalyhoz képest, júliusban és augusztusban mintegy 50 ezren utaztak a járatokon.

A kisvasúton december elejétől naponta 10 járattal utazhatnak a kirándulók és a térségben élők, a nyári főszezonban pedig naponta 14 vonat indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a szerelvények.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: A jó qrva anyád, és te vagy fasiszta fideszes barom. A választási törvényt meg a tróger fidesz prostituált banda alkotta meg a buzi Szájer Jocika vezetésével, mely nemzetközi jogászok ( nyugat-európai, amerikai) szerint is törvénysértő, te faszfej! Ki hozta vissza a fasiszta kultuszt Horthyval, hogy anyádba szorult volna a fejed, te barom!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 07:03; Te fideszes faszszopó barom, milyen többségről hadoválsz, hogy anyádba szorultál volna, te nagybüdös tahó!
Nézzük meg közelebbről a 2018-as országgyűlési választások végeredményét:

Fidesz 48,90 %
Jobbik 19,34 %
MSZP 12,25 %
LMP 6,88 %
DK 5,54 %

Szóval a fidesz nyert, de nem kapta meg a szavazatok többségét, ahhoz hiányzott még többezer voks. De ez hogy lehet? A fideszre a választók 48,90 %-a szavazott, mégis a fidesz kétharmados - 67,34 %-os - szavazati joggal rendelkeznek a parlamentben. Ez szabályos? Igen, ez így csalás, amit törvénybe foglaltak, de az alkotmánybíróságnak a hatályköre lehetővé tenné, hogy ezen korrigáljanak. A legtöbb választó, újságíró, tévés személyiség tökhülye, nem értik igazából, hogy miről van szó és nem látják át, hogy mekkora alkotmányellenes csalás alapján számolják ki az országgyűlés összetételét a választói társadalom kinyilvánított akaratát eltorzítva. Az ellenzék egy része korrupt, más része pedig elvan a zavarosban, miért is tenne akármit, amivel magára haragítaná a hatalmon lévőket? Egyébként nyugodtan meg lehet kérdezni több alkotmányjogászt. Mivel független, objektív véleményekre voltam kíváncsi, ezért én hat német jogásznak tettem fel a kérdést a magyar választások eredményeit és az adott országgyűlés összetételét tükrözve. Mind a hatan arra az eredményre jutottak, hogy egy ilyen választási rendszer alkotmányellenes, vagy ahogy náluk mondják, a "Grundgesetz"-be ütközne.
Eladott Ország
@Shikari: A jó qrva anyád, és te vagy fasiszta fideszes barom. A választási törvényt meg a tróger fidesz prostituált banda alkotta meg a buzi Szájer Jocika vezetésével, mely nemzetközi jogászok ( nyugat-európai, amerikai) szerint is törvénysértő, te faszfej! Ki hozta vissza a fasiszta kultuszt Horthyval, hogy anyádba szorult volna a fejed, te barom!
Clavigo
@Shikari: Neked is jó reggelt,,anyagyász.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 06:15; A "libderálfasiszta" szót tán nem az Orbánjugendi Közszolgálati Janicsárképző egyetemen tanítják?!
Fejétől bűzlik a lábszag, ez már biztos. Mindig el tudok csodálkozni azon, hogy egy Európa közepén lévő, elméletileg civilizált és régebben majdnem demokratikus országban hogy a jó fenében kerülhetett hatalomra egy maroknyi útszéli tahó. Nekünk valahogy sikerült az, amit más országokban a polgárok igyekeznek elkerülni: megválasztottuk a fejünk fölé a legprimitívebb surmókat, akiket máshol a kocsmában sem tűrnének el.Ha itt egyszer végre valódi rendszerváltás lesz, akkor első körben azt kell majd ellenőrizni, hogy a kiszemelt politikusok tudnak-e enni késsel-villával, képesek-e normálisan viselni egy ruhát, kitörlik-e a seggüket és aztán megmossák-e a kezüket és nem fújják-e bele a taknyos orrukat az asztalnál a damasztszalvétába. Minden más csak ezután jöhet. De még itt is észen kell lenni, mert Lázár János például simán venné ezt az akadályt, bár ahogy belegondolok, nem sokan mennének át a jelenlegiek közül az első teszten. Soha többé nem szabad ilyen bunkókat a hatalom közelébe engedni, ha valaha is normális országot akarunk felépíteni azokból a romokból, amit ezek a kártékony férgek maguk után hagynak. Egyébként meg a te "nemzettestvéred" cigány, abból is csak a legalja.
img.index.hu/imgfrm/5/8/6/0/MED_0014145860.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.