A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból a Dániából származó, Twist márkájú halikra terméket fonálféreg-szennyezettség miatt – közölte a hivatal pénteken honlapján.

Fonálféreggel szennyezett élelmiszert találtak, senki ne fogyassza el!
Fotó: Wikipédia

A tájékoztatás szerint a közérdekű bejelentés alapján indított vizsgálatokon feltárták, hogy a Twist márkájú heringikra Anisakida fonálféreggel szennyezett.

A termékkivonás a 2021. május 22-én lejáró 100 grammos Twist dán hering halikrára (tételszáma L547SC) vonatkozik.

A Nébih azt javasolja, hogy aki vásárolt a szennyezett termékből, ne fogyassza el.

A termék adatai:

• A termék neve: Dán hering halikra, 100 g

• Márka: Twist

• Tételszám: L547SC

• Minőség-megőrzési idő: 22/05/2021

RASFF referenciaszám: 2020.1033

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)azt javasolja, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne fogyassza el azt, mert élősködők által nyilvánvalóan fertőzött halászati termék nem hozható forgalomba.

Az Anisakida fonalférgekről:

A fonalférgek elsősorban nyers tengeri élelmiszerekben (halak, polip, stb.) fordulnak elő, amelyek a megfelelő hőkezeléssel elpusztítanak.

A féreg testanyagainak toxikus hatása az arra érzékenyeknélallergiás reakciókat válthat ki.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Pegero: Már több olyan jelentés született, hogy az Orbán kormány nem tartja be az EU törvényeket. Egyiket sem ilyen jellegű dolgok miatt indítványozták. Jellemzően lopás, csalás, a demokráciával, a fékek és ellensúlyok rendszerének leépítésével vádolják. A jogállami normák és a maga a jogállam leépítése, a haverjai, családtagjai gazdagodása külön ügyek . stb, stb...

Zümi! Vikinek nem a Dán hering halikrák miatt lesz baja!
36
@Pegero: Az lehet hogy Dániában fogták ki a halat, de a Távol-Keleten dolgozzák fel és ott is csomagolják. Így lehet nagy környezetvédő Dánia. (Így üzletel és véd környezetet Norvégia is)...De, őket nem érheti bírálat, mert ők a "nyugat".

Azt pedig már tudjuk, hogy mi itt "a vad és műveletlen keleten", csak a másodosztályt érdemeljük.:(
SystemError
@Pegero: Nem az enyém fog oda érni. Istike viszont biztosan számíthat erre. Szimbolikus ügy lesz! :) Majd vigyen neki pelust Ráhelke. Persze adja, hogy ha Pista oda lesz, akkor csak ebben az ügyben az érintettek is. De van annyi fiktív szarotok, amit csak számlagyár tart össze. Legyünk őszinték te is ilyen vagy! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.