A koronavírus-járvány hatása meglátszik az amerikai értékpapírpiacon, a helyzetet tovább rontja az olajár csökkenése is.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A túlpörgetett amerikai tőzsde 24%-os esést produkált az elmúlt héten és ma. (Szvsz. még 2000 pontot fog esni.) Vagyonok úsztak/úsznak el...

Attól tartok, az USA-nak és Oroszországnak már nem éri meg ezen a 32 dollár körüli áron kitermelni a kőolajat! Ezen az áron már csak Szaud-Arábia és Kuwait nyereséges az olajáron. (Talán még leszorítják 24-ig is egy ideig...) Akkor pedig, Szaud-Arábia fog kereskedni csak Kínával!
De minek nekik, az amerikai dollár, az elszámoláshoz...?

(A német tőzsde viszont 35%-ot zuhant ugyanezen idő alatt, akkora maflást kapott, hogy már elérte a 2018 karácsonyi szintet!)
verőce21
Mivel a magyar forint - egyedül az uniós fizetőeszközök közül -, az USA-dollárhoz kötött árfolyamú, könnyen elérhetnénk most a 280 forint/euró árfolyamot. De az káros lenne az exportunkra...
verőce21
Jelenleg 30-35%-os diszkontban lehet vásárolni a világ tőzsdéin...
Yoda69
Nem kell tul dramatizalni ezt az esest. Fundamentalis okai nincsenek.
A ket ok a koronavirus miatti panik, illetve a ruszki/arab olajhaboru.
Az elso nyarra elmulik magatol. Kinaban mar nincs uj megbetegedes, es 1-2 honap mulva ez lesz olaszoknal is. Emiatt felesleges aggodni, foleg nagy hiba veszteseget realizalni az ertekpapir piacokon.
A masik ok sem lesz tartos. Az oroszok 45 dollaros olajar alatt buknak, es nem is keveset. Az arabok ulnek a vilag olajkeszletenek 70%-an, ok raernek kivegezni a ruszkikat, vagy jobb belatasra birni oket a termeles csokkentes visszavagasaval kapcsolatban.
Szoval nem kell panikolni, volt ettol komolyabb gazdasi vilagvalasag is.
Rockxy
a zorbán!
a zorbán, már ott is, megint is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.