Nem egyszerű a reggeli közlekedés Budapest környékén.

Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Szalagkorlátnak ütközött korábban egy személygépkocsi az M0-s autóúton a Megyeri-híd felé, Dunakeszi térségében. A 71-es km-nél a sérült autó már a leálló sávon vesztegel, a főpályán nincs korlátozás.

- Torlódik a forgalom az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán Mogyoródnál és az M0-s autóúttól befelé. Az M0-s autóút déli szakaszán – az M1-es autópálya felé, – az M51-es autóúti csomópontnál is összefüggő a kocsisor,10-15 perc a menetidő többlet.

- Telítettek a sávok az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán.

- Lassú az előrejutás a 10-es főúton Ürömtől a solymári elágazásig, a 11-es főúton a Megyeri-híd környékén, és az M0-áson, a Megyeri-hídtól a 11-es főútig. Valamint a Pomázi úton, és a Csepel-sziget útjain.

Munkálatok

- Az M5-ös autópályán az újhartyáni szakaszon a szalagkorlátot cserélik ki. A 43-as és az 50-es km között néhány napra mindkét oldalon a belső sávot lezárták, a járműveket a külső és a leálló sávra terelik. Fontos tudni, hogy a 405-ös főút felől érkezők a gyorsítósávot nem használhatják, STOP tábla figyelmezteti az autóst az elsőbbségadási kötelezettségre.

- Az M31-es autópályán az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 2-es km-nél lezárták a külső sávot, mert a betonburkolatot javítják.

- Az M2-es autóúton a fénytörőhálókat szerelik. A 18-as km-től indultak, péntekig, a 36-os km-ig jutnak el és napközben a munkaterületnél mindkét oldalon a belső sávot zárják le.

Közelgő változások a forgalomban

Előzetes: Az M0-s autóút déli szakaszán a halásztelki csomópont környezetében a hétvégétől jelentősen megváltozik a forgalmi rend. A Deák Ferenc híd M1-es autópálya felé vezető oldalát, ahol jelenleg egy sávon halad a forgalom, lezárják, a járműveket pedig sávelhúzással az ellenkező oldalon vezetik. Így a hídon az M1-es felé a három sáv helyett csak két sávon lehet majd autózni.

Szombaton pedig megnyitják az új „gerincúti” csomópontot, így az M1-es felé a 17-es km-nél már le- és felhajtani is lehet.

Halászteleknél továbbra is zárva a kijárat

Halászteleknél a 16-os km-nél, az M1-es autópálya felé vezető oldalon továbbra is zárva tartják a kijáratot. Fontos információ, hogy március 15-én, várhatóan 10 órától a lehajtót is lezárják, így akkortól már csak az új „gerincúti” csomópont le- és felhajtóágát használhatják az M5 irányából érkezők, valamint az M1-es felé haladók.

Pest megyében, a Csepel és Ráckeve közötti összekötőúton (Szigetszentmiklósnál a II. Rákóczi Ferenc úton) a 8-as km-nél, az M0-s autóúti híd alatt 3,8 m-es magasságkorlátozást vezettek be. Napközben, alkalmanként a fél útpályát is lezárhatják, a forgalmat pedig jelzőőrök irányítják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.