Hajszoltak és kevesen vannak a bolti kiszolgálók az új koronavírus-járvány idején, szabályozást kérnek – írta a Magyar Nemzet szerdán.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta a lapnak, hogy már több mint két hete nem csitul a vásárlási láz: a veszélyhelyzet kihirdetése óta naponta elérik az év végi ünnepek előtti forgalom másfélszeresét.

Közölte, hogy a kormányzati figyelmeztetések ellenére záróráig több ezer vevő fordul meg a nagy egységekben. A boltok potenciális gócpontokká válhatnak a vírusfertőzés szempontjából – emelte ki.

Magyar Nemzet: hajszoltak és kevesen vannak a bolti kiszolgálók

Vásárlók autói egy szupermarket parkolójában Miskolcon 2020. március 14-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Vajda János

Tartósan erős a nyomás a kereskedelmen, az iparcikküzletek délutáni bezárásának bejelentése óta ráadásul azokat az áruházakat is többen keresik fel, amelyek működése változatlan marad – jegyezte meg Bubenkó Csaba.

Úgy vélekedett, hogy szükséges a teljes nyitvatartási idő a napi fogyasztási cikkeket kínáló üzletekben, viszont a kiszolgálásban folyamatosan részt vevő, a nagy tömegek látogatása miatt a vírusfertőzésnek kitett munkavállalóknak is kell a védelem.

Azért, hogy fennmaradjon az ellátási lánc biztonsága, átmenetileg szabályozni lehetne az élelmiszert kínáló üzletek látogatásának körülményeit. De idővel arra is szükség lehet, hogy meghatározzák: egy alkalommal legfeljebb hány terméket szabad megvásárolni – hangoztatta Bubenkó Csaba.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy két hete kezdődött a forgalom felfutása, és a dolgozóknak ma már nagyobb árutömeget kell mozgatniuk, mint az ünnepek előtti időszakban. Az érintettek nehéz fizikai munkát végeznek, a feladat sokkal több, mint valaha volt – hangoztatta.

Miután hétfőn bejelentették, hogy 15 órakor bezárják az iparcikküzleteket, a vevők ismét megrohamozták a boltokat. Az internetes vásárlási szokások is megváltoztak, az élelmiszerek rendelésekor például nagyon megnőtt a kosárérték, és a leadott igénylések száma többszöröse a korábbinak – mondta Vámos György a Magyar Nemzetnek.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én:Önmagával "csetelő" bolsijózsi! "Kormányod" vasárnapi munkaszünetet vezetett be nekik, amit "haladó szellemiségetek" a kezdetétől ezerrel támadott és végül "kivívta a dolgozóknak" - nyilván ettől "haladó baloldali" - hogy vasárnap is kénytelenek kulizni!
Aki Én
@ómidióta: Egysíkú buta fasz. Már semmi kedvem a vérszegény, jellegtelen és összefüggéstelen butaságaidhoz. Te mellőzött, unatkozó bolsi féreg, te.
ómió
@Aki Én: És mondjad csak, tetüfi! A mai Internacionálé kvótát elénekelte már bolsiságod? Mert aljadék bolsi státuszodat csak azt követően lehet "hiteles" nálatok a másikra hazudni!
ómió
@Eladott Ország: Bolsi szarkupac, már megint fortyogsz!?
Aki Én
@ómidióta: Ha van felesleges, semmitmondó, buta ember ezen a fórumon, az te vagy, balfasz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.