Időjárásunkat egyrészt a tőlünk északra lévő anticiklon peremén északkeleti áramlással érkező sarkvidéki eredetű levegő, másrészt egy délnyugatra mozgó magassági hidegörvény alakítja. Változásra és így jelentős melegedésre csütörtöktől számíthatunk.

Március 24.: Baranyában öt centinél több hó eshet és hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést

Észak felől nagyobb területen csökken a felhőzet, és az ország északi felén már napos idő várható, délen viszont felhős marad az ég, és további gyenge havazás, havas eső is előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet sokfelé erős, az Északi-középhegység keleti felén, az Észak-Alföldön és az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között valószínű. Késő estére +2 és -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelmeztető előrejelzés:

SZÉL

Napközben ismét feltámad a szél, északkeleten, az Észak-Alföldön és az Alpokalján néhol előfordulhatnak viharos lökések.

HAVAZÁS

Napközben a déli megyékben, főként a Dél-Dunántúlon kell számítani további (tapadó) havazásra, illetve havas esőre. A friss hó mennyisége síkvidéken lepel- 3-4 cm között várható. Estétől a csapadék ismét észak felé terjeszkedhet, elsősorban a Dunántúlon újabb gyenge havazás várható.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Néhány éve még csak március 15-én bénult meg a kormányzat tehetetlensége mellett az ország. Ennek ellenére egy ideig nemrég még kamunak nevezte a kormányzat a klímaváltozást. Most ismét kedvezőtlen, korábban nagyon ritkán látható jelek mutatkoznak. A vezetés kommunikációja szerint ők jobban értenek hozzá, mint azok a klímakutatók, akik a hatalmas adathalmaz feldolgozásából ezt a következtetést vonták le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.