Domokos László levelet írt a kórházparancsnokoknak.

Domokos László levelet írt a kórházparancsnokoknak, amelyben jelezte: a legfontosabb gazdálkodással kapcsolatos előírások betartásának követelménye nem értékelődhet le – írta a Népszava.

A cikk szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) levele a kórházi dolgozók között is erős meghökkenést keltett.

Az ÁSZ-elnök a katonai parancsnokoknak címzett kedves, figyelemfelhívó levelében jelzi a kórházparancsnokoknak, hogy a hivatal korábbi ellenőrzési tapasztalatai szerint a kórházi vezetők

egyértelmű felelősségük ellenére nem fektettek kellő hangsúlyt a gazdálkodásra.

Domokos azt írja: a jelenlegi helyzet átrendezte a prioritásokat, de a legfontosabb előírások betartásának követelménye nem értékelődhet le.

Kitért arra is:

a jelenlegi helyzetben különösen a következők prioritása erősödött: a felesleges és indokolatlan ellátások minimalizálása, feladatok, kompetenciák és felelősségek felülvizsgálata, valamint az adminisztrációs információs kapcsolatok ésszerűsítése.

A Népszava szerint a levél időzítése lepte meg igazán az intézmények dolgozóit.

miután például mára kellett végezniük az ágyak többségének kiürítésével, illetve saját nem lévő forrásaikból kellett fedezetlen kötelezettségeket vállalniuk új intenzív osztályaik infrastruktúrájának kialakítására.

Forrás: Népszava, 24.hu

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez a mocskos senkiházi Fideszes rabszolga figyelmezteti a kórházakat, hogy lelkiismeretes gyógyítás helyett csak a költségeket figyeljék, és lökjék az utcára a magatehetetlen betegeket, hogy azok forduljanak föl?!
Csak nekem nyílik ki a bicska a zsebemben?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@csak úgy...: Nem "orcájáról", hanem a pofájáról...
Qqberci
Keménykedő puhapöcs, inkább köszönné meg az ott dolgozóknak az áldozatos munkát, hogy a qrmány intézkedései ellenére még mindig helytállnak!...
csak úgy....
@Qqberci: eredetileg én is úgy írtam, sajnos a sok pofátlan politikus között eltévelyedtem! jut eszembe a hajhagymás keresztény,na hogy is híjják!? már napok óta nem mondott semmi okosat...
kereső
Mindeközben:"Nemcsak visszafizeti a kormány a bankokra és hitelintézetekre a járvány elleni védekezés miatt kiszabott különadót, de lehetőséget adott az kirótt összeg csökkentésére is, vette észre a hvg.hu. A Magyar Közlönyben kedden este jelent meg az 55 milliárd forintnyi különadó befizetéséről szóló kormányrendelet, amiben többek közt az áll, hogy érvényes rá a normál bankadót csökkentésére érvényes szabályok,

azaz élhetnek a látványcsapatsportoknak felajánlott tao-támogatásokkal. "
tudode
Ezeknek a MÉLTÓSÁGOS IZÉKNEK halvány gőzük nincs az intenzív, és az általános osztályok felszereltségét illetően!
.
Az intenziv ágyakhoz szükséges kütyüket szüljék meg, vagy a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő raktárában tárolódnak, ha igen, akkor is össze kell szereltetni a kütyüket ahhoz, hogy az arra szorultakat képesek legyenek életben tartani!
.
Negyven évvel ezelőtt volt szerencsém egy heti kóma után elámulni azon, hogy már akkor hányféle kütyü tartott életben
.
Egy szakbarbár is SOKK, de ennyi tragédiosz!
namihami
És akkor ezzel a levéllel lépett életbe a tűzparancs is? Ha már mundérba bújt, akkor ennyit igazán megérdemel. Azért (legalább a látszat kedvéért) a nagyobb kórházak élére legalább őrvezető, de minimum szakaszvezető rangú kommandánsok legyenek vezényelve. Ennyivel legalább az orvosi kart illene megtisztelni. Ha már a szakértelmük lr is van sz@rva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.