Az MTVA egyik munkatársa elkapta a koronavírust.

A 444 megszerezte az MTVA vezérigazgatójának, Papp Dániel levelét, amelyet a munkatársaknak küldött ki az esetről.

A levélből kiderül, hogy a koronavírusos dolgozó utoljára április 5-én dolgozott a Kunigunda úti épületben, nem sokkal ezután hozzátartozóinál kimutatták a vírust. Ekkor őt házi karanténra kötelezték, nem mehetett többet dolgozni. Április 17-én nála is jelentkeztek tünetek, majd amikor elvégezték rajta a tesztet, az pozitív eredményt hozott. Ekkor azonnal értesítette az MTVA vezetőségét.

Megkezdtük a kontaktkutatást, feltérképeztük munkavállalónk mozgási és esetleges érintkezési útvonalát

– írja Papp Dániel a levélben hozzátéve, hogy kollégájuk munkája során kevés emberrel találkozott, senkivel sem érintkezett, a biztonsági előírásokat is betartotta.

Koronavírussal fertőződött meg az MTVA egyik munkatársa

A dolgozókat, akikkel egy légtérben volt, házi karanténra kötelezték, és tesztelik őket, azonban nem tudni, hogy pontosan hány emberről is van szó. Azonban az kiderül a levélből, hogy a Kunigunda úti épületben már az eset előtt köteleztek mindenkit a maszk viselésére, és többek közt arra kérték a kollégákat, hogy rendszeresen fertőtlenítsék munkaállomásaikat. Külön megkértek mindenkit, hogy akinek közeli családtagjuk, lakótársuk tüneteket mutat, az mindenképpen maradjon otthon.

Egyszer már felmerült a koronavírus gyanúja az MTVA-nál, amikor március 10-én az egyik dolgozó lázasan ment dolgozni. Az üzemorvos kórházba küldte, ahol a tesztje végül negatív eredményt hozott.

A levélből kiderül továbbá, hogy az MTVA-nak saját operatív törzse van, mely a járványveszély miatt már korábban bevezette a home office-t azokon a munkaállomásokon, ahol nem szükséges a stúdióban tartózkodás. Ezen felül számos további biztonsági intézkedést is bevezettek.

Több műsor forgatását már március 16-án felfüggesztették. Az épületet és a dolgozói buszokat is folyamatosan fertőtlenítik, minden dolgozó a belépésekor maszkot kap. Az MTI tervezett költözését is elhalasztották, a hírügynökség Naphegy téri épületében az éttermet bezárták.

A levélben Papp külön felhívja a figyelmet arra, hogy a kollégák tartsák tiszteletben az érintett személyiségi jogait, és ne terjesszen senki rosszindulatú vagy megalapozatlan információkat.

Cikk- és címlapkép: AFP

(444.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@Horizont: nekem is vannak fenntartásaim a levél tartalmát illetően. Mer'ugye maga, a hírhamisító írta.
Maxipocak
@Horizont: nekem is vannak fenntartásaim a levél tartalmát illetően. Mer'ugye maga, a hírhamisító írta.
Pálinkás Pál
Valaki árulja már el nekem ez miért hír??? Bárhol ,bárki megfertőződhet ...ezt állítja az operett törzs is...akkor ez vajon miért érdemel újságcikket???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.