A gyilkosságot senki nem látta, hallani sem hallottak semmi különöset, csak azt vették észre, hogy rendőrautók érkeznek az utcába.

Baltával végezte ki jótevőit a 18 éves diósdi Z. József. A Blikk információi szerint a gyilkossággal gyanúsított fiatal két férfival bulizott, a kerti partin azonban úgy összevesztek valamin, hogy ivócimborái ellen támadt.

Tette után maga hívta fel a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták.

A brutális kettős gyilkosság a Pest megyei település egyik csendes, békés utcájában történt.

A Blikk megtalálta egyikük jó barátját, aki szinte sokkot kapott, amikor megtudta, mi történt.

Krisztián nagyon közeli, jó barátom volt, kevés nála jobb embert ismertem. A ház, ahol a gyilkosság történt, az ő családjáé volt, itt is élt sokáig, aztán Budapestre költözött. Két éve azonban visszajött, és egy idős barátjával, Józseffel beköltöztek a házba. Úgy tudom, Krisztián az idős embert még Pesten ismerte meg, megsajnálta, és amikor kijött, magához vette.

Olyan mindenes volt az öreg a háznál, elvégezte a ház körüli munkákat, cserébe nem kellett fizetnie a lakhatásért. Sokat ücsörögtünk, beszélgettünk így hármasban, miután Krisztián és én is hazaértünk a munkából – mondta a férfi.

Egy másik helybéli szerint azonban Z. Józsefen látszott, hogy nincs minden rendben vele.

Nagyon furcsa fiú. Az egyik percben kedves, normális, aztán hirtelen éktelen dühbe gurul. Egyszer átjött hozzánk, a férjemmel békésen iszogattak, majd a semmiből elkezdett ordítani, hogy te mocskos kommunista vagy, gyűlöllek 

– mondta.

Korábban is fenyegetőzött emberöléssel a diósdi baltás gyilkos

Egy másik ismerős azt mesélte: amint konfliktusba keveredett valakivel, vagy neki nem tetsző dolog történt, azonnal azzal fenyegetőzött, hogy ölni fog. Állítólag mindig akkor borult el, amikor sokat ivott – mesélte egy asszony, aki szerint József fiatal kora ellenére alkoholfüggő volt.

A gyilkosság előtt a szomszédok annyit hallottak, hogy a három férfi a kertben bulizott, hangosan szólt a zene és énekeltek. A gyilkosságot azonban senki nem látta, hallani sem hallottak semmi különöset, csak azt vették észre, hogy rendőrautók érkeznek az utcába.

Cikk- és címlapkép. Pixabay (illusztráció)

(blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
@Horizont: Nyilván azért, mert a többiek is ittak. Csak az ital mindenkire más-más hatással van: van, aki agresszív lesz tőle, van, aki meg kenyérre kenhető. Az én nagyapám, amikor ivott, énekelt, majd lefeküdt aludni. Egyébként soha nem hallottam énekelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.