Az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában működő bentlakásos intézményben időseket, vak és látássérült embereket, valamint pszichiátriai betegeket is gondoznak.

A Hír Televízió tudósítója jelentette szombaton, hogy három koronavírusos beteget találtak a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában.

A tudósító azt mondta: a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában 200 bentlakó és dolgozó van, közülük 3 beteg került a szegedi klinikára, náluk megállapították a koronavírus-fertőzést. A járványügyi szakemberek jelenleg is tesztelik az állami fenntartású intézmény lakóit.

Az otthon fenntartója a Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltsége.

A héten szerdán, csütörtökön és pénteken több szegedi idősotthonban is fertőtlenítettek a szakemberek,és folyamatosan ellenőrzik mind az 1035 idősotthont is Magyarországon, de az EMMI intézménye az első olyan időseket is gondozó szegedi otthon, ahol hivatalosan is kimutatták a koronavírust.

Címlapkép: hírtv.hu

(szeged.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A Hír TV híradójában még véletlenül sem hangzik el, hogy

" Az otthon fenntartója a Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltsége."

Persze, ha az önkormányzat volna fenntartó, elmondta volna még Botka László nevét is.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: pedig oda is csak a botka hurcolhatta be a vírust,mint pöstön a karácsony! az idióták számára már megint csak az derül ki a hírekböl,hogy az ellenzék meg a soros ...
Borsodi
Karácsony miatt van mert tesztelni akarja az öregeket és elrendelte a szájmaszkot.Majd be mondják nincs fertőzött,csak tévedtek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.