Mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra.

Mától csak eltakart arccal szabad utazni a fővárosi tömegközlekedés járatain 6 éves kor felett

A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében, illetve azért, hogy minden utas biztonságban érezhesse magát a tömegközlekedési járatokon, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.

A fővárosi operatív törzs korábbi döntése értelmében a közösségi közlekedés járatai mellett mától a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező az arc eltakarása.

A rendelkezés a 6 éven aluli utasokon kívül nem vonatkozik például azokra a járművezetőkre sem a közösségi közlekedésben, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ugyan már megfelelőek azok!

Csak értékükön kell kezelni

Kétségtelen tény, hogy „több európai országból panasz érkezett az Kínából importált tesztkészletek megbízhatatlansága miatt.”. Finoman fogalmazva, mert valójában a hírek úgy fogalmaztak, hogy jelentős hányada használhatatlan.
Mondom az európai országoknak. Persze nem számunkra, mert a „magyar hatóságok nem panaszkodnak”. Ami a „nem mernek” -en túl érthető is. Mert a valódi céloknak megfelelnek.
Egyfelől Szájjártató & Co. gennyesre keresi magát az üzleten,
másfelől, pro forma látvány-intézkedésekhez ez is jó! =))
1magyar
Na a muszlimok csak ráerőltetik" a szokásaikat a világra!
jesz
hála az előrelátó bölcs kedves vezetőnknek, tegnap is öt repülő hozott több millió maszkot, meg még mindenféle jót, ami csak kell a vírus fékezésére(hez)...
Azt is mondta a száguldó külügyérünk, hogy el kell gondolkodni szállító-gép parkunk létrehozásán...
(nos ez a mondat az az apróbetűs rész, amit még megbánunk, mert marhasokba fog kerülni...de ha a vírus-megelőzés ezt kívánja, akkor ezt kell tenni...pénz nem számít)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.