Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Bohák Csabát, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordóját – írja közleményében az Emmi.

Az Emmi saját halottjának tekinti a koronavírusban meghalt beteghordót
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Életének 41. évében elhunyt Bohák Csaba beteghordó, aki húsz éven keresztül lelkiismeretesen szolgálta a tatabányai Szent Borbála Kórházat és odaadó munkájával hozzájárult a betegek gyógyításához.

A csendes, megbízható egészségügyi dolgozó a székesfehérvári Szent György Kórházban több héten keresztül intenzív kezelés alatt állt. Szervezete április 24-én feladta a harcot a COVID-19 vírus elleni küzdelemben. A koronavírus első, egészségügyben dolgozó áldozatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

A beteghordó szombaton hunyt el, felesége szerint – a hivatalos közléssel ellentétben – nem voltak alapbetegségei.

(OS-MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Inkább az élőket tekintenék saját dolgozóiknak és megbecsülnék anyagilag, erkölcsileg.
Amíg élnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsopiale
Ha vannak szerettei és hozzátartozói szegénynek, nem hiszem, hogy kérnek abból, hogy a náci hazaáruló gyilkosai még ki is sajátítsák a hulláját is...
ferencnovak
Cinizmusuk hatartalan es visszataszito. Eszembe jutott Orban Viktor, mikor szegeny sulyosan beteg Töröcsik Marihoz pofatlankodott be vigyorogva. Tartok töle, ez is az ö ötlete volt.
justhpeter
Ezt a történetet nem ehet letudni csak ezzel.
nezelodo
Na ezzel a "saját halottjának tekinti" minősítéssel ki lesz segítve a családja! Az eset kapcsán megérne egy tanulmányt, hogy a leginkább a fertőzésnek kitett eü dolgozók érdekében mit tett az EMMI? Aztán lehet, hogy magyarázatot találnának arra is, hogy miként került be a zárt intézményekbe a fertőzés?!
pécsi
@nezelodo: Olaszországban száznál több orvos, pap halt meg, akik a betegekkel érintkeztek. A halálozás ott egyébként százszorosa a miénknek! Eszerint itthon mégis csak jól működik az egészségügy. Egy halott is sok, de sajnos az egészségügyiek vannak a legveszélyezettebb helyzetben. Tisztelettel őrizzük az emlékét.
nezelodo
@pécsi: Az tény, hogy az olaszok nagyon benéztek valamit, de nekünk mégse a rossz példát kellene helyesnek tartani, és nem minden gőzt a dudára adni, mint a szocializmus hajóján. Hogy mennyire működik jól az egészségügy talán belülről, vagy betegként lehetne jobban megítélni, és nem a politikusok igaz szavaiból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok