A miniszterelnök is sok sikert kívánt azoknak, akik ma kezdik a vizsgát.

Ezt üzeni Orbán Viktor a járvány alatt érettségizőknek

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette, a szokottnál egy órával később, kilenc órakor a magyar nyelv és irodalom, és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival országszerte megkezdődik ma reggel a május-júniusi érettségi időszak. A BKK dübörög, a fővárosban megemelt kapacitással közlekednek a járatok, de tartalék buszokat is beállítottak, ha kialakulnának olyan helyzetek, hogy egy-egy vonalon még több járműre van szükség.

Orbán Viktor miniszterelnök az 54. vészhelyzetnapi Facebook-bejegyzése is az érettségizőknek szól:

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint hétfőn középszinten 68 458-an, emelt szinten pedig 2119-en írásbeliznek.

Valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak. Minden érettségiztető iskola kézfertőtlenítőt is kapott, a vizsgák előtt alaposan kitakarították az épületeket, ellenőrizték a mosdók felszereltségét és tisztaságát, illetve az érettségi ideje alatt is folyamatos a takarítás az iskolákban. A tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat.

A magyarérettségire közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre, és maximum 100 pontot lehet elérni mindkét szinten.

Két különböző feladatlapot kell a diákoknak megoldani: az elsőre 90 percet kapnak. A feladatlap egy 60 perces szövegértési és egy 30 perces szövegalkotási feladatból áll. Utóbbinál két típusból kell egyet választani, egy érvelést vagy egy gyakorlati szövegműfaj elkészítését, 120-200 szavas terjedelemben.

Forrás: Blikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Most használják ki a diákok és tanárok a maszkot, kézfertőtlenítőt, mert aki kórházba kerül, annak már nem jut.
Indul a tömeges járvány, a kedves vezér megmondta előre.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok, hajrá magyar fiatalok! :(
Joker
Te is beülhetnél Ovi ,nemsikerülne . Puskás Feri ,Soros ,Brüsszel ,Felcsút FC, Migráns kérdés nincs .
tudode
Őféleségére is ráférne egy kis államháztartási-, -igazgatási ismeret felvétele, mivel minden jel arra utal, hogy 30 év után nem ragadt rá annyi, hogy az államigagatásban minden mindennel összefügg, nem lehetne úgy rángatni az alágazatokat, mint a trottyos gatyáját, pedig világos pillanatában leesett a tantusza, hogy a fullajtárjaira is ráférne egy kis tanulás
.
------ Egyetemre küldi Orbán a minisztériumi vezetőket és nagyköveteket
.
eduline.hu/felsooktatas/kozszolgalati_egyetem_allamtudomanyi_kepzes_CCS5VR
.
Annál is inkább, mivel még egy középvezetőnek is alap az, hogy legyen közgazdasági, és jogi ismerete, de ezek ezeknek hiányában úgy közlekednek az államigazgatásban, mint elefánt a porcelánboltban!
SystemError
Kurva anyád! Ezt meg a diákok üzenik! Meg azt, hogy ne gondold, hogy a lopott pénzzel nyugodtan öregedsz meg te patkány. Sok generáció fog emlékezni rád és amikor már vén szar leszel akkor is perelni fogunk, mint a hábórus bűnösöket ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.