Ebben az életkorban, ha valaki elveszti a munkáját, akkor még „normális” körülmények között is igen nehezen tud újra elhelyezkedni, mivel a munkáltatóknak a fiatalabb munkaerő foglalkoztatása kedvezőbb. A nyugdíj eléréséig hátralévő időszakban is meg kell élni valahogy, dolgozni kell, hogy legyen pénz a mindennapi megélhetésre, és nem utolsó sorban össze kell gyűjteni még a nyugdíjba vonuláshoz szükséges szolgálati éveket is. Éppen azért, mivel a 60-65 év közötti korosztály munkaerőpiaci és élethelyzete igen összetett, szükség van a méltányos nyugdíjba vonulási lehetőség visszaadására. A Fidesz az elmúlt tíz évben jelentősen átalakította a nyugdíjba vonulási feltételeket. Elvette például a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét is a dolgozóktól. Ennek a rugalmas rendszernek a lényege az volt, hogy ha a munkáltató előre, egy összegben kifizette az öregségi nyugdíj betöltéséig a kiszámított nyugdíj összegét, akkor a dolgozó korábban mehetett nyugdíjba.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
"Mindenkinek lesz munkája, annyi munkahelyet teremtünk, amennyi a járvány idején megszűnt!" Ígérte O.V. Megduplázták a közmunka keretet! Ígéret teljesítve! Szakadjon rá az égbolt!
kereső
@Nessy: Majd elmennek katonának. Ez az ország egy agyrém. És orbán népszerűsége szárnyal.Menthetetlen az ország.Tényleg fel kell hagyni minden reménnyel- "majd kibekkeljük, mint antall józsef az átkost".
Nessy
@kereső: Ki lehet tenni az országhatárra lassan a táblát: "Ember, ki itt belépsz, hagy fel minden reménnyel!"
Vagy, ahogy Vörösmarty írta: "Nincsen remény!"
Nessy
@kereső: Bocs. jav. nem "hagy fel", "hagyj fel"
Gyütt Mönt
@Nessy: Szeretnék ellentmondani, de nem megy :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.