A balesetet okozó ittas férfi elütötte, majd 55 méteren át vitte a motorháztetőn a vétlen sofőrt, mert az vissza akarta tartani.

Nem elég, hogy tökrészegen elütötte, hanem még 55 méteren a motorháztetőn vitte a vétlen sofőrt

Közlekedési baleset történt 2020. május 19-én 18 óra 30 perckor Budapesten a XX. kerület Vágóhíd utca és Szepesség utca kereszteződésében, mert egy 68 éves férfi Mercédeszével nem adta meg az elsőbbséget egy Nissannak, melyet egy nő vezetett – olvasható a rendőrség honlapján.

Az ütközés következtében a Nissan áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol szemből, egy szabályosan közlekedő autó érkezett. A szemből érkező autó sofőrje, az ütközés elkerülése érdekében a kormányt jobb oldalra rántotta és az útpadkának ütközött.

A padkának ütközött autó vezetője kiszállt és a balesetet okozó Mercedes sofőrjéhez ment, aki ekkora már kiszállt az autóból. A vétkes sofőr felvette az úttestről a Mercedes rendszámtábláját, majd beszállt az autójába és az előtte álló férfit elütve próbálta a helyszínt elhagyni. A vétlen férfi ettől a motorháztetőre esett, akit a menekülő sofőr 55 méteren át vitt magával a motorháztetőn. Az elütött férfi – aki könnyű sérüléseket szenvedett – mindvégig erősen kapaszkodott a Mercedes motorháztetőjébe és csak lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem történt tragédia.

A balesethez riasztott rendőrök az erősen ittas 68 éves férfit a helyszínen elfogták, előállították és közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

A férfi vezetői engedélyét a rendőrség elvette.

(police.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mindig ez a humánum, a másokon való segítés. Ez a karthauzi is csak segíteni akart egy szenvedőn és a kórházba akart sietni egy szenvedő sérült embertársával.
És mi, rosszindulatú többség, még el is itélnénk a jóságát.
Gyütt Mönt
Segítőkész áldott jó ember, ennek ellenére elveszik a jogosítványát, hát hol itt az igazság?
verőce21
A kocsiból ítélve..., jövő héten már vesz új jogosítványt...!
Csak magyarosítja a nevét, Oszkárról, Elemérre...!
terlasz
Ugrott a jogsi, de mi van a mentelmi joggal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.