Az érett cseresznye, illetve a rossz szomszédi viszony okozta a veszekedést két férfi között Nyárligeten.

Levett pár cseresznyét az átlógó ágról, vascsővel támadt rá a szomszéd

A rendőrségre 2020. június 8-án 15 óra 30 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy az utcán egy férfi vascsővel támadt a szomszédjára – írja a police.hu.

A kiérkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy a szomszédja háza előtt, az utcán álló cseresznyefa feléjük átlógó ágáról vett le néhány szem gyümölcsöt, amikor megjelent az ott lakó idős férfi és rákiáltott, hogy ne lopja a cseresznyéjét.

Szó szót követett, majd a haragos idős szomszéd felkapott egy vascsövet, és azzal a cseresznyéző férfira támadt, akinek megütötte a kezét.

A járőrök elfogták a garázdát, akit a nyomozók – a Soproni Rendőrkapitányságra történt előállítását követően – felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

(police.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Az utca közterület, a támadó szomszédnak sincs joga levenni a cseresznyét, még ha a háza előtt van akkor sem.
Mrfingusz
@1magyar: kissé zavaros amit iderittyentettél :)
jesz
olyan környéken lakom, ahol kimondottan jómódú emberek tengetik az életüket hat-tíz + szobás lakásaikban, minden csupa örökzöld a kertészek áldásos tevékenységének köszönhetően...egyedül az idős szomszédom az, akinek hagyományos kertje van, tele gyümölcsfákkal...többek közt az utcára is kilóg egy nagy cseresznyefa néhány ága...
...senki nem találná ki, ezért elmondom, hogy ott lakik jól minden arrasétáló, mertugye nekik nincs cseresznyéjük...az öreg látja, de csak mosolyog..
legott
Egyszer pofánbasztam a szomszédot, és kihívta rám a rendőrséget. (geci volt, ezért basztam pofán - ok nélkül senkit nem baszok pofán)
Sok embert basztam már pofán (okkal), de csak a szomszéd hívta ki rám a rendőrséget.
A többi pofánbaszott nem gondolta úgy, hogy ki kéne hívnia a rendőrséget.
görbetükör
Azért kár, hogy csak a bejelentő vallomása jelenik meg a cikkben.
Kíváncsi lennék, hogy a vascsővel támadó szerint hány kiló volt az a néhány szem gyümölcs, és közben mennyi ágat tört le.
Mert ugye, a magántulajdon védelme az nálunk egyenlő a garázdasággal. :(
1magyar
@Mrfingusz: a bejelentő elmondta, hogy a szomszédja háza előtt, tehát nem a házon belül, de még ha a házon belül van a fa és átlóg a szomszédba vagy a közterületre akkor sem szólhat semmit a vascsöves.
Sót, elvileg nem lóghat át a fa a szomszédba.
vacsi
Régen, a falvakban az utcára a fákat a vándoroknak ültették...
Mrfingusz
@1magyar: Az utcán lévő fa belógott a szomszédhoz ( vagyis a portájára ) Akkor miért nem jogos hogy leszedje ? A vascsöves meg egy fasz volt ,egy zsugori geci ! 2 csepp páninkával kevesebb lett volna ?
Mrfingusz
@legott: mikor majd téged basznak pofán hogy a takony menetet vág a nyakadra akkor te se hív rendőrt mert ezt kívánja a betyárbecsület
1magyar
@Mrfingusz: Ezt magyarázom én is már rég neked. Bár én nem mernék levenni gyümölcsöt és megenni, a fene tudja mikor permetezték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.